KESK: %15'lik zam iddiası aldatmaca

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2005 09:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı İsail Hakkı Tombul, KESK Araştırma Merkezi'nin, 'Hükümetin ücret artışları konusunda kamuoyuna yaptığı yüzde 15'lik artış açıklmasının gerçeği yansıtmadığı' yönündeki raporuna ilişkin açıklamada bulundu.

Konuya ilişkin bir yazılı açıklama yapan KESK Genel Başkanı Tombul, ücret adaletsizliğinin kamuda çalışma barışını bozan bir hal aldığını belirtti. Ücret adaletsizliğinin düzeltilmesini, KESK'in olmazsa olmazlarından birisi olarak niteleyen Tombul, hükümetin önerdiği ek tazminatların yetersiz oluğunu ifade etti. Ek tazminat oranının artırılması ve ücret artışlarından bağımsız olarak değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Tombul, "Konfederasyonumuz, bir kısım kamu emekçisinden alıp diğer kamu emekçilerine kaynak aktarılmasını doğru bulmamaktadır. Sefalette birlik değil, zenginlikte birlik istiyoruz. Bununla birlikte Hükümetin açlıkla boğuşan emekçilerimize yönelik tutumunu eleştiriyoruz" dedi.

Tombul ayrıca, Hükümete; "Tercihinizi IMF'den, rantiyeden yana kullanmayın, yüzünüzü emekçilere çevirin yoksa arkanıza aldığınız rüzgarla bindiğiniz emi alabora olur" uyarısında bulundu.

Bu arada, KESK Araştırma Merkezin'nin araştırmasında, hükümetin ücret artışları konusunda açıkladığı yüzde 15'lik rakamın gerçeği yansıtmadığı, zira hükümetin ilk altı ay için yüzde 1.5, ikinci altı ay için de yüzde 1.5 oranındaki artışların en düşük kamu ücretlisinin maaşına uygulandığında her iki altı aylık dönemler için ayrı ayrı 8.5 YTL'lik artışa tekabul ettiği ifade edildi. Araştırmada, çocuk yardımı alan kamu emekçisi sayısının bir milyon 594 bin olduğu, aile yardımı alanların sayısının ise 675 bin olduğu anımsatılırken, ücretlerin sanki tüm kamu emekçilerinni aile ve çocuk yardımı alıyormuş gibi göstermenin doğru olmadığı vurgulandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber