Şehitlerin kimlikleri ve memleketleri belli oldu/ Video

Haber Giriş : 03 Eylül 2012 11:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PKK'lı teröristler dün gece 22.00 sıralarında Beştüşşebap ilçe merkezine 4 ayrı noktadan uzun namlulu silahlarla saldırdı. Çıkan çatışmada 20 terörist öldürülürken, 10 güvenlik görevlisi şehit oldu, 8 güvenlik görevlisi de yaralandı.

Şehitlerin isimleri

Saldırıda şehit olan güvenlik görevlilerinin Piyade Üsteğmen Sami Çiftçi, Piyade Asteğmen Burak Erdi, Uzman Çavuş Ahmet Bozkurt, Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez, Çavuş Ramazan Emre Ala, Onbaşı Süleyman Güleç, er Serdar Küpeli, er Osman Yıldız, er Uğur Sağdıç ve er Emrah Karataban olduğu öğrenildi.

Şehitlerin baba ocaklarında yas

Jandarma Komando Er Süleyman Güleç'in şehit olduğu haberini alan Bursa'nın İznik ilçesine bağlı Müşküle köyündeki ailesi yasa büründü.

Piyade Er Emrah Karataban'ın Edirne'nin İpsala ilçesine bağlı Kumdere köyündeki baba ocağına da kara haber sabah saatlerinde ulaştı. Karataban'ın şehit olduğunu öğrenen ailesi evlerini ay yıldızlı bayraklarla süsledi.

Piyade Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez'in Antalya'nın merkez Kepez ilçesine bağlı Yeşiltepe Mahallesinde yaşayan babası İlyas, annesi Günay ile kardeşleri gözyaşlarına boğuldu. Şehit babası İlyas Sönmez, ''Oğlumun silahını verin bana, ben gideceğim. Tek başıma gideceğim. 4 tane çapulcu dağa çıkmış, orduya meydan okuyor. Ben Kürdüm, Vanlı'yım, Erciş'tenim'' diye konuştu.

Piyade Uzman Çavuş Ahmet Bozkurt'un Gaziantep'in Şehitkamil ilçesi Pirsultan Mahallesi'nde yaşayan ailesine de acı haberi askeri yetkililer verdi.

Piyade Çavuş Ramazan Emre Ala'nın Konya'nın Karapınar ilçesindeki baba ocağına da ateş düştü. İlçe halkı acı haber üzerine taziyelerini bildirmek için Ala ailesinin evine akın etti.

Piyade Üsteğmen Sami Çiftçi'nin (32) Afyonkarahisar'da yaşayan ailesi de acı haberi askeri yetkililerden öğrendi. Emekli polis memuru baba Mehmet Çiftçi, anne Hanım Çitfçi ve eşi Ayşe Çiftçi, büyük üzüntü yaşarken şehit ailesinin evine Türk bayrakları asıldı.

Adıyaman'da yaşayan Piyade Er Serdar Küpeli'nin baba ocağına da ateş düştü. Küpeli'nin şehit olduğu haberi alan baba Mehmet ve anne Ayşe Küpeli gözyaşlarına hakim olamadı.

Büyük üzüntü yaşadıklarını belirten baba Küpeli, ''Ağlamayacağım, onları sevindirmeyeceğim. Bu bayrak hiç bir zaman inmeyecek'' dedi. Baba Küpeli, taziye ziyaretine gelen Vali Yardımcı Murat Süzen'e oğlunun şehit olacağının içine doğduğunu söyledi. Serdar Küpeli'nin terhisine 59 gün kala şehit olduğu öğrenildi.


Antalya: Şehit uzmanın babası: Ben de Kürdüm, oğlumun silahını verin ben gideceğim

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde terör örgütü PKK tarafından düzenlenen hain saldırıda şehit olan askerlerden Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez'in (25) evine ateş düştü. Baba İlyas Sönmez, kendisinin de Kürt olduğunu, oğlunun silahının kendisine verilmesini isteyerek, ?Silahını verin bana ben gideceğim. Tek başıma gideceğim. Gitmeyen namussuzdur. Dört tane çapulcu dağda çıkmış orduya meydan okuyor.? dedi.

Beytüşşebap ilçe merkezindeki polis ve askeri üs bölgelerine dün gece saat 22.00 sıralarında teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan güvenlik güçlerinden Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez'in Antalya'daki evine ateş düştü. Şehidin Kepez ilçesi Yeşiltepe Mahallesi Tevfik Fikret Caddesi'nde bulunan baba ocağına acılı haberi Antalya Garnizon Komutanlığı'na bağlı ekipler getirdi. Acılı aileyi ziyaret eden Antalya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz, aileye başsağlığı diledi. Korkmaz, burada anne Günay Sönmez ve baba İlyas Sönmez'i dinledi. Acılı baba, metanetli duruşunu korurken anne Sönmez ise Korkmaz'a sarılarak, ?Kurban olayım komutanım. Nasıl kıydılar yavruma. Babası demir doğrama yapa yapa okuttu.? dedi.

Adıyamanlı aileye şehit ateşi düştü

Şırnak'ın Beytüşebap ilçesindeki çatışmada şehit düşen Jandarma Er Serdar Küpeli'nin baba ocağına ateş düştü.Şırnak'ın Beytüşebap ilçesinde 10 kişinin şehit düştüğü çatışmanın ardından şehit ailelerinin evlerine ateş düştü. Adıyaman'ın Besni doğumlu Jandarma Er Serdar Küpeli'nin merkezdeki evine acı haber çabuk ulaştı. Sabahın erken saatlerinde Vali Yardımcısı Murat Süzen ve jandarma görevlileri acı haberi aileye verdi. Baba Mehmet Küpeli, Anne Ayşe Küpeli ve diğer aile fertleri acı haberle yıkıldı. Şehit haberiyle yıkılan Küpeli ailesinin evinden yükselen feryatlar yürek burktu.

Afyonkarahisar'da şehit ateşi

3 Eylül 2012ŞIRNAK'ın Beytüşşebap İlçesi'nde terör örgütü PKK'nın ilçe merkezine yaptığı saldırı ardından çıkan çatışmada şehit olan 10 askerden Üsteğmen Sami Çiftçi'nin Afyonkarahisar'daki evinde yas var.

Aslen Elazığlı olan ancak yıllardan bu yana Afyonkarahisar'da oturan Çiftçi ailesine acı haber, saat 07.30'da askeri personel tarafından sağlık ekipleri eşliğinde verildi. Acı haberi alan şehit babası emekli başkomiser Mehmet Çiftçi ile annesi Hanım Çiftçi ile eşi Ayşe Çiftçi sinir krizleri geçirdi. Fenalaşan aile fertlerine sağlık ekipleri müdahale etti.

Bahçelievler'de şehit acısı

3 Eylül 2012Şırnak Beytüşşebap'ta düzenlenen saldırıda şehit olan er Osman Yıldız'ın İstanbul Bahçelievler'deki evine ateş düştü.

Osman Yıldız'ın Bahçelievler Soğanlı Mahallesi Yıldırım Sokak'ta Bulut Apartmanı'nda bulunan evine Türk bayrağı asıldı. Aile fertlerinin fenalaşma ihtimaline karşı kapıda ambulanslar da hazır bekletildi.

Yıldız'ın sosyal paylaşım sitesinde yayınladığı el yazısıyla yazılmış 'tezkere' beklentisini anlatan bir şiiri, bu şiirin altında da "Şafak 195 başka yok. Özgürlüğün adı. 195 gün sonra Özgürlük" yazısı yer aldı.

Şehit acısı Bursa'ya düştü

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki hain saldırıda şehit olan askerlerden birisinin Bursalı olduğu öğrenildi.Şehit acısı İznik ilçesine bağlı Müşküle köyüne düştü. Saldırıda şehit olan Bursalı er Süleyman Güleç'in şehadet haberi, Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince sağlık görevlileri nezaretinde Güleç ailesine verildi. Cenazenin yarın törenle Bursa'da toprağa verileceği öğrenildi.

Konya'ya şehit ateşi düştü

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Piyade Çavuş Ramazan Emre Ala'nın Konya'nın Karapınar ilçesindeki evine acı haber verildi.

Dün gece Beytüşşebap'ta çıkan çatışmada şehit olan Piyade Çavuş Ramazan Emre Ala'nın (21) babası Seyyar Ala ve annesi Kafiye Ala'ya acı haber yetkililer tarafından verildi. Yetkililer şehit haberini vermeye sağlık ekipleri ile birlikte geldi. Yetkililerin haber vermesinin ardından şehidin evine ve sokağa büyük bir Türk bayrağı asıldı. Şehidin küçük kardeşi 17 yaşındaki Şammas Salih Ala, ağabeyinin şehit haberini almasının ardından gözyaşlarını tutamayarak, ?Haberim yoktu, sonradan ağabeyimin şehit olduğunu öğrendim? dedi. Şehidin evine taziye ziyaretleri başladı.

Şehit Piyade Çavuş Ramazan Emre Ala'nın Ramazan Bayramı'nda 4 gün izine geldiği ve terhisine 3 ay kaldığı öğrenildi.

Şehit ateşi Muğla'ya düştü

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçe merkezine PKK'lı teröristlerce dün gece düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan 10 askerden birinin Muğlalı Asteğmen Burak Erdi Uysal olduğu belirtildi. Uysal'ın şehit olduğu haberi, Muğla'nın Köyceğiz ilçesine bağlı Yangı köyünde yaşayan Komando Asteğmen Burak Erdi Uysal'ın ailesine bildirildi.

Uzman Çavuş Ahmet Kurt'un Gaziantepteki baba ocağına ateş düştü.

Sabah saatlerinde şehidin acı haberini getiren iki subay Aktoprakta akrabalarında bulunan şehidin annesinin yanına gitti. Burada acı haberi alan aile subaylarla birlikte şehidin özgürlük mahallesindeki baba ocağına geldi. Acı haberi alan anne Rabia Kurt ve çocukları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin bir türlü sakinleşemeyen kardeşlerinin feryadı yürek burktu. Bu sırada şehidin evinde hazır bekleyen sağlık ekipleri anne ve çocuklarına ilk müdahaleyi sokakta yaptı. Fenalık geçiren anne ve çocukları güçlükle eve alındı. Bu sırada şehidin il dışında olan babası Ali Kurt'a acı haberin verildiği ve Gaziantep' dönmek için yola çıktığı öğrenildi.

Edirne

Şırnak'ta şehit olan 9 güvenlik görevlisinden Piyade Er Emrah Karataban'ın Edirne'nin İpsala ilçesine bağlı Kumdere köyünden olduğu öğrenildi. Şırnak'ın Beytüşşebap ilçe merkezinde saat 22.00 sıralarında polis ve askeri noktaları hedef alan teröristler, uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle ilçede çatışma yaşandı. Yaşanan çatışmada şehit olan 9 askerden Piyade Er Emrah Karataban'ın Edirne'nin İpsala ilçesine bağlı Kumdere köyünden olduğu öğrenildi. Karataban'ın ailesine şehit olduğu haberi, askeri görevliler verdi.

Şehitlerin, bugün Şırnak Tümen Komutanlığı'nda düzenlenecek törenin ardından memleketlerine gönderileceği bildirildi.

Ajanslar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber