Çaykur 510 bin ton çay alımı yaptı

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, kurum olarak şimdiye kadar 510 bin ton çay alımı yaptıklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2012 11:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genel Müdür Sütlüoğlu, Rize ve çevresinde 3 yıldır sebze ve meyvelere zarar veren 'ricania simulans' isimli kanatlı böceğin vatandaşın tahmininin aksine, şimdiye kadar çaya zarar vermediğine de dikkati çekti.

Genel Müdür Sütlüoğlu, bitkilerin öz suyumu emen söz konusu zararlının, 'sebzelere ve meyvelere' zarar verdiğini fakat çay bitkisine şimdiye kadar zarar verdiğini dair bir tespitin bulunmadığını belirterek, " Bu böcek sebze ve meyvelerin öz suyunu içiyor. Çayımıza karşı herhangi bir zararını görmedik. Zararlının çayda barınıyor olması vatandaşlarımızda ?Çayımıza da musallat oldu' izlenimi vermiştir. Bu canlı çayda barınmasına rağmen çaya zarar vermiyor. Üçüncü sürgünde çayda bir sararma meydana geldi. Vatandaş üçüncü sürgünde çıkan bu olayı bu böceklere bağlıyor. Aslında çaya bu zararı veren, 'sarı çay akarı' denilen başka bir canlıdır. Gözle görülmeyecek kadar küçüktür. Çayın filizine zarar vererek bu filizin sararmasına neden oluyor. Çok ciddi tehlike oluşturmasa da durumu takip ediyoruz.? dedi.

Sütlüoğlu, üçüncü sürgün yaş çay alımlarının tüm hızıyla sürdürüldüğünü ifade ederek, ilk iki sürgünle beraber şimdiye kadar 510 bin ton yaş çay alımı yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber