Bangladeş'ten İzmirli yatırımcıya davet var

İzmirli genç iş adamlarıyla biraraya gelen Bangladeş Sanayi Bakanı Dilip Barua, ülkesine yatırıma davet etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2012 12:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yılda ortalama yüzde 7 büyüyen 160 milyon nüfuslu Bangladeş'te yapılacak yatırımların, Hindistan ve Çin gibi çevre ülkelerdeki 2 milyar nüfusa da hitap edeceğini belirten Barua, İzmirli işadamlarının inşaattan gıdaya birçok sektörde yatırım yapabileceğini vurguladı.

İzmir Genç İş Adamları Derneği (İGİD)'nde düzenlenen Bangladeş Ticaret ve Yatırım Tanıtım Toplantısı'na katılan Bakan Barua, dünyadaki ekonomik krizden etkilenmeyen ülkesinin hızlı ve istikrarlı kalkınmasıyla geleceğinin çok parlak olduğunu söyledi. Beraberinde Bangladeş Ankara Büyükelçisi Zulfiqur Rahman ve Büyükelçilik Ticari Ataşesi Kemal Doğan'la İGİD'e gelen misafir bakan, tarıma dayalı Bangladeş ekonomisinin hızla sanayi merkezli hale geldiğine dikkat çekti. Üye işadamlarının yoğun ilgi gösterdiği toplantının açılışını yapan İGİD Başkan Vekili Abdullah Büyükkutlu da ucuz istihdam maliyetleri, modern hukuk ve bankacılık sistemiyle Bangladeş'in yatırım açısından fırsatlar ülkesi olduğunu dile getirdi. Dernek olarak Bangladeş'i yatırım yapılacak hedef ülkeler arasında gördüklerini belirten Büyükkutlu, satın alma gücü devamlı artan bu ülkenin, ihracatçılar için de iştah kabarttığını ifade etti.

Gaziemir ilçesindeki dernek binasında yapılan toplantıda konuşan Bakan Dilip Barua, ülke ekonomisinin potansiyeli ve hedeflerini genç işadamlarına anlattı. Ülkesinde yatırımcılara, sektörüne göre 3 yıldan 10 yıla kadar vergi muafiyeti tanıdıklarını, yatırımcıların kârlarının tamamını transfer edebildiklerini ve nitelikli işgücüne çok ucuz ulaşabildiklerini söyledi. İzmirli işadamlarını Bangladeş'e yatırıma davet eden Barua, şu bilgileri verdi: ?Hazır giyimde dünyanın en büyük ikinci üreticisiyiz. Gemi sanayimiz Avrupa'ya ihracat yapıyor. Satın alma gücü hızla artan 160 milyonluk nüfusumuza çevremizdeki Hindistan ve Çin pazarlarını da eklersek, yatırımların 2 milyar insana hitap edeceğini söyleyebiliriz. Gıda işleme, inşaat, mobilya, seramik, enerji, gemi yapımı ve sökümü yatırım yapılacak alanların başında geliyor. Avrupa, etkileri uzun yıllar sürecek krizle mücadele ederken biz istikrarlı büyümeye devam ediyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber