Canik Başarı Üniversitesi'nden yüzde 86.6'lık yerleştirme başarısı

Samsun Canik Başarı Üniversitesi yüzde 86,8 yerleştirme oranıyla 59 vakıf Üniversitesi arasında 24'üncü sırada yer aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2012 14:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Canik Başarı Üniversitesi öğrencilerin akınına uğradı. Yeni bir üniversite olmalarına rağmen hedefledikleri kayıt rakamına ulaşmanın gururunu yaşadıklarını kaydeden Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, İnşaat Mühendisliği, Mimarlık, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Türkçe Öğretmenliği bölümlerinin tamamen dolduğunu belirtti. Kazanan öğrencilerden yüzde 67'sinin Samsun'dan diğerlerinde yüzde 33'ünün Karadeniz Bölgesi ağırlıklı olmak üzere Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden olduğunu ifade eden Prof. Dr. Yunus Bekdemir, ?Başta şehrinin üniversitesine sahip çıkan Samsunlulara Karadeniz bölgesine ve Türkiye'ye teşekkür ederim. İlk yılımızda bize gösterilen teveccüh bizi sevindirdi ve onurlandırdı. Üniversitemizin tam kapasitesi 2 bin kişi olarak düşünüldü yeni bir üniversite olduğumuz için bu sene eğitim yanında yeni bina ve dersliklerin yapımı devam edecek şuna 350 öğrenci ile eğitime başlayacağız. Bu vesile ile Samsun'da bizimde bir eserimiz olsun diyen hayırseverlerin hepsine kapımız açık.? dedi.

REKTÖR BEKDEMİR'İN KIZI İLK KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİ OLDU

Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, hem yeni eğitime başlayan bir üniversitenin başında bulunması hemde kızının kendi rektörü olduğu üniversiteye kaydını yaptırması nedeniyle iki sevinci bir arada yaşadı. Üniversitenin Moleküler Biyoloji Ve Genetik Bölümü'nü tercih eden kızı Büşra'nın kaydını kendisi yapan Bekdemir, ?Tamamen kızımın kendi istek ve doğrultusunda aldığı bir karardı. Başka bir şehir başka bir üniversiteyi seçse ben yine saygı duyardım. Ama kızımın benim rektörü olduğumun üniversiteyi tercih etmesi ve kaydının da benim yapmış olmam beni çok duygulandırdı.? diye konuştu.

Bu arada, 2012?2013 ÖSYM yerleştirme sonuçlarının ardından üniversitelere kayıtların başladığı ilk gün Samsun'da devlet ve vakıf üniversitesine kayıt için gelen öğrenciler hem şehir trafiğinde hemde otogarda yoğunluğa neden oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber