Hâkim ve Cumhuriyet savcılarına tam gün süreli İngilizce dil eğitimi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Ağustos 2005 13:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlığımızın Yeditepe Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi ile vardığı mutabakat neticesinde, 2005-2006 eğitim-öğretim yılında hazırlık programlarında, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun belirleyeceği hâkim ve Cumhuriyet savcılarına akademik yıl boyunca tam gün süreli İngilizce dil eğitimi verilmesi kararlaştırılmıştır. İngilizce dil eğitimi, Yeditepe Üniversitesi'nin Kayışdağı-İstanbul'da bulunan kampüsünde 10 Ekim 2005 tarihinde; Bahçeşehir Üniversitesi'nin Mecidiyeköy-İstanbul'da bulunan kampüsünde 28 Eylül 2005 tarihinde başlayacaktır.

İngilizce eğitimine katılmak üzere müracaat eden ve aşağıda belirtilen şartları taşıyan hâkim ve Cumhuriyet savcıları arasından seçilecek olanlar; eğitim süresince ücretli izinli sayılacak, eğitimde geçen süre görev yerinde tamamlanması gereken bölge hizmetinden sayılmayarak tamamlattırılacak, ancak bu süre terfi süresinden sayılacaktır. Eğitime katılacak olanlara İstanbul'a geliş ve dönüş yollukları dışında, İstanbul'da eğitimde bulundukları süre içinde harcırah ödenmeyecek, konaklama katılımcının kendi imkânlarıyla karşılanacaktır.

Eğitime katılmak üzere belirleneceklerin görev yaptıkları yerlerde, hâkim-savcı sayısını eksilterek kendi yetkileri ve iş bölümü içerisindeki işleri de diğer hâkim-savcılara bıraktıkları ve bu şekilde zaten ağır iş yükü altında bulunan meslektaşlarına ilave külfet yükledikleri nazara alınarak; yukarıdaki açıklamalar çerçevesinde yürütülecek eğitimde, katılımcıların devam-devamsızlık durumları, not ve başarı-başarısızlık durumları sürekli olarak takip edilerek, özensizlik ve ihmali görülenler hakkında disiplin işlemi yapılacaktır.

Bu itibarla;

1- 01 Eylül 2005 tarihi itibariyle, meslekte fiilen 2 yılını doldurmuş, 45 yaşını aşmamış olmak,

2- Geçmiş yıllarda Devlet Memurları Yabancı Diller Eğitim Merkezinde İngilizce eğitimine katılmamış olmak,

3- Kamu Personeli Yabancı Dil Seviyesi Tespit Sınavı (KPDS)'ndan son 5 yıl içerisinde 70 ve üzeri puan almamış olmak,

4- Eğitime başladıktan sonra eğitim süresince eğitimin yarıda bırakılmasını gerektirecek önceden öngörülebilir (askerlik, doğum vb. gibi) yasal veya fiilî mazereti bulunmamak,

şartlarını taşıyanlardan, Yeditepe Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi'nin düzenleyeceği İngilizce dil eğitimine katılmak isteyenlerin, sadece bir üniversite tercih ederek, 09 Eylül 2005 günü mesai saati bitimine kadar, Eğitim Dairesi Başkanlığına ulaşacak şekilde, eğitim süresince harcırah talep etmeyeceğini de beyan eden dilekçelerini, Eğitim Dairesi Başkanlığının 0312 384 09 85 numaralı faksı aracılığı ile doğrudan iletmeleri gerekmektedir.

Bilgi edinilmesini ve keyfiyetin yargı çevrenizde görev yapmakta olan tüm hâkim ve Cumhuriyet savcılarına duyurulmasını rica ederim

Fahri KASIRGA
Hâkim
Bakan a.
Müsteşar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber