Ali Star'ın ailesinden Umut Ceylan'ın ailesine anlamlı ziyaret

İzmir'in Karabağlar ilçesinde, parkta oynarken nereden geldiği belli olmayan bir mermiyle hayatını kaybeden Umut Ceylan'ın ailesini 9 yıl önce yine maganda kurşunu ile yaşamını yitiren Ali Star'ın ailesi ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2012 16:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dokuz yıl önce 2,5 yaşındaki Ali Star Grimasson'un ailesi, İzmir'de geçtiğimiz günlerde parkta oynarken maganda kurşununa hedef olan 6 yaşındaki Umut Ceylan'nın evinde ailesiyle biraraya geldi. Ceylan ailesini evinde ziyaret eden Ali Star'ın dedesi Tuncer Eşsizhan üzüntü içinde olduklarını belirterek, ?Silahlanmanın önüne geçilebilseydi, Ali Star bugün 11 yaşında olacaktı. Umut ise okul kıyafetlerini deneyecekti. O silahlar çoğalmasaydı, o silahlar insanlara sunulmasaydı, devlette seyirci kalmasaydı. Bu acının bereketi ağlamaktır. Başkaları ölmeyecekse eğer, ağlamamanın tesellisi vardır." dedi.

Ailelere büyük görev düştüğünü söyleyen Eşsizhan, "Burada ailelere görev düşüyor. Ancak en büyük ödev parlamentoya düşüyor. Hepsi bu ölen insanların canlarından sorumlu. Vicdani sorumluluk onlar da." diye konuştu.

Acılı baba Ufuk Ceylan'da silahlanmaya tepki göstererek fuarda bulunan silah standlarını eleştirdi. Ceylan ayrıca bireysel silahlanmanın önüne geçilmesi için yaptırımın ve bunun içinde bir yasanın olması gerektiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber