Meclis Başkanı'nı rahatsız eden soru

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2005 21:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Bülent Arınç, ''Milletvekili transferleri denince illa ki Afyonkarahisar mı akla gelecek'' dedi.

Milli Egemenlik Yılı nedeniyle düzenlenen ''Büyük Zafer'de Meclis'in Rolü'' sempozyumuna katılan Arınç, daha sonra Afyonkarahisarlı işadamlarıyla bir araya geldi. Belediye Hıdırlık Tesisleri'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arınç, 'Milletvekili transferleriyle ilgili bir düzenleme olacak mı?' sorusunu ''Afyonkarahisar'da bu anlamlı sorunuz üzerine nasıl cevap vereceğimi bilemiyorum'' diyerek esprili bir şekilde yanıtladı.

''Milletvekili transferleri denince illa ki Afyonkarahisar mı akla gelecek, bu nasıl bir soru'' diyen Arınç, Afyonkarahisar halkının pırıl pırıl olduğunu ve milletvekillerine de o gözle baktıklarını ifade etti. Siyasette zaman zaman parti değiştirmeler, istifalar ve katılmalar olabileceğini belirten Arınç, şunları kaydetti: ''Bunu siyasetin doğal yapısı olarak görmek lazım. Dolayısıyla bir arkadaşın istifasını veya parti değiştirmesini engellemek gibi doğru olmayan bir davranışın içinde değiliz. Onun yaptığı hareketin doğru olup olmadığına, ancak seçmenimiz karar verir. O kararın verileceği yer de sandık başıdır. Demokrasilerde biz de buna saygı gösteririz. Bir daha Afyon'da böyle transfer kokan soru istemiyoruz.''

Seçim tarihiyle ilgili bir soru üzerine Arınç, seçimin 2007 yılının Ekim ayında yapılacağını söyledi. Türkiye'nin uzun zamandır beklediği istikrarı yakaladığını belirten Arınç, milletin istediği tarihte seçim olacağını sözlerine ekledi. Arınç, daha sonra Ankara'ya hareket etti.  

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber