Hedef kaymakamdı ama başaramadılar/ Video

Kaynak : Referans
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beytüşşebap'ta kaymakamı kaçırmak için dört ayrı noktaya ağır silahlarla saldırı düzenleyen PKK'lılar ağır kayıp verdi

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 10 askerin şehit olduğu saldırının arkasından hain bir plan çıktı. Beytüşşebap'a saldıran PKK'lıların kaymakamlık binasına da ateş açarak ilçe kaymakamı İhsan Selim Baydaş'ı kaçırmayı planladıkları öğrenildi. Yaklaşık 20 teröristin kaymakamlık binasını ele geçirerek bayrak dikmek istedikleri belirlendi. Ancak güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucunda çıkan çatışmada bu grup etkisiz hale getirildi. Edinilen bilgiye göre, önceki gece 22:00 sıralarında ilçeyi çevreleyen Kato ve Faraşin dağlarından gelen yaklaşık 100 kişilik terörist grup, 3 üs bölgesi ve polis merkezini hedef aldı. Askerlerin karşılık vermesi üzerine yaklaşık bir saat boyunca aralıklı olarak silah sesleri yükseldi. Saat 23.00 sıralarında ise asker ve polis noktalarına ağır silahlar ve roketatarlarla saldırı düzenlendi. 4 ayrı noktadan eş zamanlı saldırının ardından uzun süreli çatışma başladı.

ELEKTRİKLERİ KESTİLER

Saldırıda Piyade Üsteğmen Sami Çiftçi, Piyade Asteğmen Burak Erdi, Uzman Çavuş Ahmet Bozkurt, Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez, Çavuş Ramazan Emre Ala, Onbaşı Süleyman Güleç, er Serdar Küpeli, er Osman Yıldız, er Uğur Sağdıç ve er Emrah Karataban şehit edildi. Saldırı devam ettiği sırada ek kuvvetin gönderilmesini engellemek için ilçeye tek giriş noktası olan köprünün patlatıldığı, ana trafonun da kablolarının kesildiği öğrenildi. SABAH'a konuşan kaynaklar, terör örgütünün silahlarını şehrin içindeki evlere sakladığını belirlediklerini ifade ettiler. Şehrin içine sızan grubun silahları evlere saklayıp vatandaş kılığında saldırdıkları belirtildi. Dün sabah ilçenin 6 km dışındaki köprüye çekim yapmak için giden gazetecilere, dağlardaki teröristler tarafından ateş açıldı. Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, PKK'lı teröristlerin büyük kayıp verdiğini ve bazı terörist cesetlerini kaçarken yanlarında götürmeye çalıştıklarını söyledi.

20 PKK'lı öldürüldü

Asıl hedeflerinin Beştüşşebap Kaymakamlığı'na girmek olduğu ileri sürülen PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda ilçe savaş alanına döndü. Teröristlerin açtığı ateşle birçok ev ve işyerine roket ve kurşun isabet ederken, halk evlerine kapandı. Saldırıyı düzenleyip Kato Dağı kırsalına kaçtığı belirtilen PKK'lı grubun etkisiz hale getirilmesi için Kato Dağı ve Irak sınır hattında günün ilk ışıklarıyla birlikte hava destekli büyük bir operasyon başlatıldı. Gece boyu süren çatışmalar ve sonrasındaki operasyonlarda 20 teröristin ölü ele geçirildiği belirtildi. Kaymakamlık lojmanına saldırı düzenlerken öldürülen 3 teröristin cesedi ilçe devlet hastanesine götürüldü. Cesetleri almak için gelen kalabalık bir grup ise havaya ateş açılarak dağıtıldı.

F-16'lar havalandı

Beytüşşebap'taki hain saldırının ardından Diyarbakır'dan havalanan çok sayıda F-16 savaş uçağı, PKK kamplarını vurmak üzere sınıra hareket etti. Diyarbakır'da 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı 8'inci Ana Jet Üssü'nden akşam saatlerinde art arda kalkan çok sayıda F-16 savaş uçağı, Irak sınırına yöneldi. F-16 savaş uçaklarının Beytüşşebap'a saldıran PKK'lılara ait sığınak ve kampları vurmak üzere kalktığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber