Bakan Şahin Alo 183 şiddet hattını memleketine taşıdı, 80 kişi işsiz kaldı!

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Her iki hatta çalışan 80 kişi işsiz kalıyor

VATAN İSTİHBARATAlo 183 Kadına Yönelik Şiddet Hattı ile 144 Sosyal Yardımlaşma Hattı'nın Ankara'daki çalışma ofisi, geçtiğimiz aylarda verilen bir kararla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in memleketi Gaziantep'e taşınıyor.

Bu kararla birlikte Ankara'da çalışanlar ise işsiz kaldı. İsmini açıklamak istemeyen bir çalışan 1 Aralık 2011 itibariyle bu hatta çalışmaya başladığını belirterek, ?Yaklaşık iki ay önce Bakan Şahin'in talimatıyla 183 hattımızın Gaziantep'e istihdam amaçlı taşınacağı bilgisini aldık. Hatta bu bilgiyi yetkililerimizden birebir duymadık. Çalıştığımız kurum içerisindeki diğer personellerden duyduk. 10 Eylül itibariyle Gaziantep'te hat açılıyor ve biz herhangi bir bakanlığa yada farklı bir kuruma yerleştirilmeyeceğiz. 10 Eylül itibariyle işimize son veriliyor. Antep'te istihdam sağlandı 150 kişi işe alındı Ankara'da ise 1 kişi sadece yerleştirildi o da engelli olduğu için geriye kalan 30 kişi ise açıkta kalacak? dedi.

İşe alınırken böyle bir taşınma olayından hiç bahsedilmediğini anlatan 183 çalışanları, ?Fakat bizden sonra alınan personele Antep'e taşınacağı bildirildi, oraya gidip gitmeyecekleri soruldu hatta mevcut çalışan personele bu durumun bildirilmemesi uyarısı yapıldı. İşe alınırken yapılan görüşmelerde performansımıza bağlı olarak uzun süreli bizimle çalışılacağı söylenmişti. Fakat aradan 6 ay geçtikten sonra kendi çabalarımızla taşınacağı bilgisini aldık. Bu konuyla ilgili bakanlıktaki yetkililerimizle görüşmeye çalıştık. Fakat net bir cevap alamadık. 183 hattı olarak şiddete maruz kalan vatandaşlarımıza 7 gün 24 saat hizmet veriyoruz. 1 Aralık 2011 tarihi itibariyle işe alınan tüm arkadaşlarımız bu alanla ilgili eğitim almış kişileriz. Bundan dolayı aynı alan içerisinde istihdam edilmek istedik ama talebimiz ciddiye alınmadı? diye konuştu. Bu taşınmayla birlikte mağdur edildiklerini dile getiren 183 çalışanları, ?Bu hatta görev yapan arkadaşlarımızın hemen hepsi evli ve sadece buradan aldıkları maaşla geçimini sağlayan insanlar. Biz burada mağdur edilmiş her türlü şiddete maruz kalan vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışırken biz burada ciddi bir mağduriyet yaşıyoruz. Tek isteğimiz, yetkililerin bizi ciddiye alıp önemsemeleridir? dedi.

183 ile 144 hatlarında çalışanların toplam sayısının 80 olduğu ve bunların tümünün işsiz kalacağı iddia edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber