Öğrencilerin gözdesi 'Erdemli'

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Erdemli Meslek Yüksekokulu'nda yeni dönem öğrenci kayıtlarının başladığı bildirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 14:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

430 öğrencinin kayıt yapması beklenirken, söz konusu kayıt işlemlerinin de 7 Eylül'de sona ereceği uyarısı yapıldı.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM) kendilerine 430 kişilik bir kontenjan verildiğine dikkat çeken Erdemli Meslek Yüksekokulu Müdürü Erdem Daşcı, bu kapsamda da 430 kontenjanında dolduğunu vurguladı. Daşcı, ?2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı'nda yüksekokulumuzu kazanarak, yerleşme hakkı kazanan öğrencilerimizin kayıt işlemleri başlarken, kayıtlar 7 Eylül tarihine kadar devam edecek. ÖSYM'ye verdiğimiz 430 kontenjana da öğrenci yerleşerek sonuçlar geldi. Türkiye'de her il de üniversitelerin kurulu olduğu ve yaklaşık 854 meslek yüksekokulu olmasına rağmen, çoğu ilçelerde meslek yüksekokullarının açıldığı bir dönemde kontenjanımızın tamamına öğrencilerin yerleştirilmiş olması, bizim açımızdan ayrı bir sevinç kaynağı? dedi.

Erdemli Meslek Yüksekokulu'na öğrencilerin gösterdiği ilgiden son derece mutlu olduklarını ifade eden Daşcı, ?Meslek yüksekokullarının aşağı yukarı her il ve ilçede bulunduğu halde ÖSYM'ye bildirdiğimiz kontenjanların tamamının dolması, açılan programlarımızın gerek ulusal gerekse bölgesel ihtiyaçlara uygun olduğunu, bu sebeple de öğrenciler tarafından tercih edildiğini gösteriyor. Mersin Üniversitesi'nin tercih edilmesi ayrı bir mutluluk, Erdemli'nin kent olarak tercih edilmesi ve Erdemli Meslek Yüksekokulu'nun tercih edilmesi bir başka mutluluk. Hepsi birleştirildiğinde programlarımızın doğru yürütüldüğü sonucu ortaya çıkar? ifadesini kullandı.

"ERDEMLİ'YE 500 KİŞİLİK YENİ BİR ÖĞRENCİ YURDU YAPILACAK"

Öğrencilerin konaklamalarıyla ilgili çalışmalarında hızlandırıldığını, bu kapsamda atılan adımların sevindirici olduğu yorumunda bulunan Daşcı, açıklamasını da şöyle sürdürdü; ?Kredi ve Yurtlar Kurumu geçen yıl tam kapasite yaklaşık 150-180 kişilik kız öğrenci yurdumuzun birini faaliyete geçirdi. Bunun tek başına yetmeyeceği için Kredi ve Yurtlar Kurumu bir güzel çalışmaya daha imza attı. Bizlerinde işbirliği ile Erdemli'de Çamlık mevkii dediğimiz yerin karşısında 6 dönümlük bir arazi üzerine erkek ve kız öğrenci yurtları yapılmak üzere karar alındı. Kredi ve Yurtlar Kurumu yetkililerinden aldığımız bilgiye göre, 4 dönümünün tapusu alındı, 2 dönümlük kısmı da Milli Emlak'ta imza aşamasında. Çalışmanın hemen akabinde erkek ve kız öğrenci yurdunun temel atımına başlanacak. Bir yıl içinde yapılması planlanan yurdun en kötü ihtimalle 400 ile 500 kişilik olması bekleniyor. Var olan yurtla birlikte 600-700 kapasiteli bir yükseköğrenim yurdunun Erdemli'de olması önemsenecek sevindirici bir gelişme. Programlarının uygunluğu yanında konaklama sorununun yaşanmadığı ilçemiz tercih edilen bir kent haline gelmeye devam edecek." Kayıtlar sırasında öğrenci ve velileri tebrik eden Daşcı, öğrencilere birer Nutuk CD'si hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber