Anadolu Üniversitesi'nde gerginlik: 38 gözaltı

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 15:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anadolu Üniversitesi'nde (AÜ) izinsiz stant açan ve aralarında Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı'nın da bulunduğu 38 kişi gözaltına alındı.

AÜ Yunus Emre Yerleşkesi'ndeki Kredi Yurtlar Kurumu binası girişinde izinsiz stant açan öğrenciler ile üniversitenin özel güvenlik görevlileri arasında tartışma çıktı.

Tartışmanın arbedeye dönüşmesi üzerine, üniversiteye İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi ekipleri çağrıldı.

Üniversiteye gelen polis, öğrencilere "dağılın" ihtarında bulundu.

Polisin bu ihtarına oturma eylemiyle karşılık veren ve aralarında Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı'nın da bulunduğu grup, polis ekiplerince çembere alındı.

Polis, daha sonra gruptakileri kelepçe takarak, çevik kuvvet minibüsüne bindirdi.

Gözaltına alınan 38 kişi, sağlık kontrolü için Eskişehir DevletHastanesi'ne götürüldü.


Üniversitedeki eylemler aileleri tedirgin ediyor

Eskişehir Anadolu Üniversitesi hazırlık sınıfında başarısız olan öğrenciler ile sol görüşlü öğrencilerin yaptıkları eylemlerde 3 günde 75 kişi gözaltına alındı. Polis ve özel güvenlik birimleriyle karşı karşıya gelen öğrencilerin gösterileri sırasında üniversiteye yeni kayıt için gelen aileler tedirgin oldu. Çocuklarını üniversiteye kayıt yaptırmak için geldikleri üniversitede eylemlerin ortasında kalan veliler, çocukları için endişelendiklerini ifade etti. Üniversitede yaşanan bu tür olayları tasvip etmediklerini belirten aileler, bu tür olayların bir eğitim yuvasına yakışmadığını kaydetti.

Anadolu Üniversitesi hazırlık sınıfında başarısız oldukları için sınıf geçme yönetmeliğinin değişmesini isteyen öğrencilerden 31 kişi geçtiğimiz gün gözaltına alınmıştı. Bu durumu protesto etmek için iki gündür kampüs içerisinde eylem yapan öğrenciler, ana kampüs içerisinde eylem bildirileri ve afişler astı. Yunus Emre Kampüsü Kredi Yurtlar Kurumu önünde izinsiz stant açmak isteyen öğrencilere üniversitenin özel güvenlik birimi izin vermedi. Öğrencilerin özel güvenlik biriminin uyarılarını dikkate almamalarının üzerine bölgeye Çevik Kuvvet ekipleri çağrıldı. Öğrencilere Eskişehir Eğitim Sen Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı ve sendika üyeleri de destek verdi. Göstericilerin polisin uyarılarını dikkate almaması sonucunda çevik kuvvet polisi gruba müdahale etti. Olayda 44 kişi gözaltına alındı.

3 gündür süren eylemlerin sonucunda 75 kişi gözaltına alınırken, eylemlerin yeni kayıt döneminde meydana gelmesi çocuklarını kayıt yaptırmak için üniversiteye gelen aileleri zor durumda bıraktı. Ailelerin de zaman zaman göstericilerin arasında kaldığı eylemlere veliler tepki gösterdi. Çocuğunu kayıt yaptırmak için Eskişehir Yunus Emre Kampüsü'ne gelen ve eylemlerin arasında kalan aileler, polislerle öğrencilerin karşı karşıya geldiği bu tarz eylemler bir eğitim yuvasına yakışmadığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber