Eğitimcilerden yeni eğitim sistemine karşı imza kampanyası

KESK'e bağlı Eğitim Sen Sakarya Şubesi 2012-2013 eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala yeni eğitim sistemine karşı imza kampanyası başlattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 15:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Sen Sakarya Şubesi 4+4+4 eğitim sistemine karşı Adapazarı Kültür Merkezi önünde imza kampanyası başlattı. İmza kampanyasının 10 Eylül'e kadar süreceğini belirten Eğitim Sen Sakarya Şube Başkanı Kazım Bibinoğlu, 11 Eylül tarihinde toplanan imzalarla birlikte Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya hareket edeceklerini belirtti. Bibinoğlu 15 Eylül Cumartesi günü ise Ankara'da geniş katılımlı bir eylemle de seslerini duyuracaklarını kaydetti.

Bibinoğlu imza kampanyasının 10 Eylül'e kadar dönüşümlü olarak AKM ve Kent Meydanı kermes alanında devam edeceğini kaydetti.

Bibinoğlu Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e de seslenerek 4+4+4 eğitim sistemindeki sorunları iyice gözden geçirmesi gerektiğini belirterek, ?Bu sistemin çocuklarımıza dayatılmasının onlara ne kadar büyük bir kötülük olduğunun görülmesi gerekiyor. Eğitimdeki yeni sistem dayatmasını yapanların bizleri suçlamak yerine çocukların geleceği ile uğraşmaktan vazgeçmeleri gerekiyor? dedi.

Bakan Dinçer'in 4+4+4 eğitim sistemine karşı mücadele verenleri hedef gösterdiğini öne süren Bibinoğlu, ?Eğitimdeki düzenlemeye karşı başlattığımız mücadele nedeniyle başta Eğitim Sen olmak üzere, eğitim bilimciler, meslek örgütleri, demokratik kitle örgütleri ve toplumun geniş bir kesiminden yükselen tepkileri bölmek amacıyla kullandığı suçlayıcı ve hedef gösteren ifadeler kesinlikle kabul edilemez. AKP iktidarı ve Milli Eğitim Bakanı bilmelidir ki tehditleriniz bizi; parasız, demokratik, laik, bilimsel, anadilinde eğitim hakkı ve 4+4+4'ün yarattığı yıkıma karşı mücadelemizden geri döndüremeyecektir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber