YURTKUR kurulacak standlarla yurtları tanıtacak

Haber Giriş : 30 Ağustos 2005 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürlüğü tarafından ilk kez bu yıl başlanacak uygulama ile Türkiye genelindeki 20 Bölge Müdürlüğü'nde kurulacak standlarla yurtların tanıtılacağı bildirildi.

YURTKUR Zonguldak Bölge Müdürü Musa Alan, '1-9 Eylül Tanıtım Günleri' etkinlikleri kapsamında Zonguldak'ta kurulacak iki, ülke genelindeki kurulacak olan 54 stand ile üniversiteyi kazanmış öğrencilere yurtların tanıtılacağını söyledi. Öğrencilerin yatak, beslenme ihtiyaçlarını karşılamak ve kredi hizmeti vermek amacıyla 1961 yılında kurulan YURTKUR'dan 220 bin öğrenicinin faydalandığını belirten Musa Alan, yine ülke genelinde her yıl ortalama 80 bin öğrencinin yerleştirildiğini söyledi. Üniversite sınavını kazanan öğrencilerin eğitim alacağı ildeki yurdu ve imkanlarını tanıyabilmesi amacıyla ilk kez bu yıl YURTKUR Genel Müdürlüğü tarafından uygulamanın faaliyete geçirildiğini kaydeden Alan, "Bölge Müdürlüğü'müzde ve Kampus Müdürlüğü'müzde iki adet stand açacağız. Buraya müracaat eden öğrencilere Türkiye'nin çeşitli yerlerinde bulunan yurtlarımız ile ilgili bilgiler, bilgisayar, internet, görüntü ve fotoğraf CD'leri vasıtalarıyla aktarılacaktır. Türkiye'nin herhangi bir yerinde üniversite sınavını kazanmış bir öğrenci, bulunduğu ildeki en yakın standa başvurarak, kazandığı okulun yurt bilgilerini, barınma koşullarını, sürelerini, verilecek malzemeleri, beslenme hizmetleri burs ve kredi ile ilgili tüm bilgileri görüntü ve fotoğraflar eşliğinde eksiksiz öğrenme imkanı bulacaktır" dedi.

Zonguldak bölgesinde açılacak iki adet standla öğrencilerin 1-9 Eylül tarihleri arasında müracaat ederek, kazandıkları okulların yurtları ile ilgili bilgi alabileceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber