Beytüşşebap'ta hayat normale döndü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 16:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde teröristlerce yapılan saldırıdan sonra ilçede hayat normale döndü. Esnaflar iş yerlerini açarken, ilçe genelinde alınan sıkı güvenlik önlemleri sürüyor. Beytüşşebaplı vatandaşlar, terör örgütünün yaptığının katliam olduğunu, onaylamadıklarını, kimsenin ölmesini istemediklerini ifade ettiler.

Şırnak Valisi Vahdettin Özkan ise yaptığı açıklamada, koordinasyonun sağlandığını, yıkılan köprünün onarımına başlanacağını kaydetti. Özkan, ilçede hayatın normale döndüğünü, bölgede başlatılan operasyonun ise aralıksız devam ettiğini açıkladı.

Beytüşşebap ilçesinde yaşanan çatışmada, geceyi korku ve panik içerisinde geçiren vatandaşlar evlerinden dışarı çıkamadı. Sabahleyin dışarıya çıkan vatandaşlar, farklı bir görüntü ile karşılaştı. Panik içerisinde etrafı izleyen vatandaşlar kamu binalarında, bazı ev ve iş yerlerinde roketatar ve mermi izleri ile karşılaştı. Kaymakamlık binası, polis lojmanları ve iki ev çatışmada büyük hasar gördü. Çatışmanın izleri kalırken, vatandaşlar yavaş yavaş dışarıya çıkmaya başladı. İlçe genelinde alınan sıkı güvenlik önlemleri sürdürülüyor. İlçe merkezinde çatışma sırasında hasar gören iş yerleri ve bazı kamu binalarındaki onarım çalışmalarına da başlandı. Beytüşşebap ilçe merkezinde sakin hava sürerken, güvenlik güçleri saldırıyı gerçekleştiren teröristleri etkisiz hale getirmek için Kato Dağı ile kırsal kesimde hava destekli operasyonlarını sürdürüyor.

Evine roketatarın isabet ettiğini söyleyen Mehmet Yaman, roketatarın nereden geldiğini bilmediklerini söyledi. Yaman, "Ben çocuklarımla beraber salonda oturuyorduk. Daha önce çocuklarımla beraber bu odadaydık, sonra eşim salonda çay içelim dedi. Şans eseri çocuklarımla beraber salondaydık. Biz salonda oturuyorduk bir baktık bu odamıza bir roketatar geldi. Diğer tarafa da mermiler geldi. Eşim, çocukların üzerlerini battaniye ile örttü, görmesinler, korkmasınlar diye. 4 tane çocuğum var. 4'ü de küçük ve biri engelli. Kimse istemiyor böyle olsun. Biz diyoruz ki bu yapılan katliamdır, çocuk olsun, kadın olsun kim olursa olsun ölmesin. Bu dünya geçicidir. Biz istiyoruz ki bu kan dursun. Katliamlar yapılmasın. Herkes huzur istiyor. Roketatarın hangi taraftan geldiğini bilmiyoruz. Biz öyle bir duruma geldik ki artık hiçbir yeri görmedik. Kendimizi sakladık, kurşunların nerden geldiğini bilmiyoruz." diye konuştu.

Beytüşşebap'ta 2 gün önce kaymakamlık binası, kaymakamın evi, polis lojmanları ve askeri birlikler, bölücü terör örgütü mensupları tarafından uzun namlulu silah ve roketatarla taranmıştı. Anında teröristlere karşılık veren güvenlik güçleri ile teröristler arasında yaşanan çatışmada 10 asker şehit olurken, 7 asker de yaralandı. Şehit olan askerler memleketlerinde toprağa verildi. Diğer yaralı askerlerin tedavileri Şırnak Asker Hastanesi'nde devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber