Güngörmüşler Konağı'na büyük ilgi

Sincan Belediyesi tarafından açılan Güngörmüşler Konağı, her gün yüzlerce misafirini ağırlıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 18:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sincan Belediyesi tarafından büyüklerin hizmetine sunulan Güngörmüşler Konağı, Ankara'nın pek çok yerinden gelen ziyaretçileriyle dolup taşıyor. Açılışının üzerinden 4 ay gibi kısa bir süre geçmesine rağmen her gün yüzlerce misafiri ağırlayan konak, güngörmüşlerin büyük beğenisini topluyor.

İleri yaştaki vatandaşların zamanlarını akranları ile en güzel şekilde geçirmelerine vesile olan Güngörmüşler Konağı'nda hizmetler ücretsiz olarak sunuluyor. Güngörmüş geçirmiş büyüklerimiz kuş cıvıltıları eşliğinde ferah bir ortamda çayını yudumlarken gazete veya kitap okuyabiliyor. Dost sohbetlerinde kimi zaman eski günleri yad ediliyor kimi zamansa güncel gelişmeler değerlendiriliyor. Konağın misafirleri görevlilerce sunulan ikramlarla da sohbetin tadını doyasıya çıkarıyor.

KONAĞA YOĞUN TALEP

Her gün yüzlerce ziyaretçisi olan Güngörmüşler Konağı'na Yenikent ve Fatih bölgesinden de büyük ilgi var. Sincan'ın 57 mahallesinden misafir ağırlayan Güngörmüşler Konağı'na Ankara'nın çeşitli yerlerinden de ziyaretçi geliyor.

Kendilerine yönelik bu hizmetten oldukça memnun olan güngörmüş büyüklerimiz, eskiden vakit geçirmek için böyle nezih bir ortam bulmakta zorlandıklarını ifade ediyor. Kıraathane ve pastanelerin hem masraflı hem de gürültülü olduğu ifade eden Güngörmüşler Konağı sakinlerinden Mustafa Yılmaz, "Günümün çoğunu burada geçiriyorum. Kahvehaneler bana göre değil sürekli evde de oturamıyorum. Burada hep yaşıtlarım var onlarla sohbet ediyorum. Burada bana çok değer veriyorlar, gençler rahat etmemiz için akşama kadar çabalıyor. Başkanımız Mustafa Tuna sayesinde monoton hayatıma renk geldi" dedi.

Şehrin gürültüsü içerisinde güngörmüşlere huzur kaynağı olan konakta her ay sağlık toplantıları da düzenleniyor. Bir sonraki sağlık toplantısı ise 19 Eylül Çarşamba günü yapılacak. Bu seferki toplantının konusu da diz ve eklem ağrıları olacak. Konu hakkında uzman bir doktor güngörmüşlerin sorularına tek tek yanıt verecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber