'Çalışma Bakanı haklı, Bursa'daki firmalar işçi bulamıyor'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in, 'İş var, çalışan yok' açıklamasına destek Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD) Başkanı Selim Yedikardeş'ten geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 18:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yedikardeş, "DOSAB'ta birçok firma tabelalar ile personel arıyor." dedi.

İşsiz olan gençlerin bir çoğunun ?diplomalı işsiz? olduğunu, buna rağmen meslekle ilgili pratik tecrübelerinin bulunmadığını ifade eden Yedikardeş, firmaların ise genelde yetişmiş veya tecrübeli eleman arayışı içerisinde olduğunu belirtti. Otomotiv, tekstil, makine, plastik, turizm, gıda gibi sektörler başta olmak üzere birçok firmada personel açığı olduğunu vurguladı. DOSAB'ta sadece ana caddede yaklaşık 18 firmanın tabela ile vasıflı ve vasıfsız eleman aradığını dile getirdi.

ŞARTLAR GAYET TATMİN EDİCİ

Asgari ücretin en vasıfsız personellere verilen ücret olduğunu açıklayan Yedikardeş, nitelikler arttıkça çalışanların kazançlarının arttığını, işletmelerin de bu sayede hem nitelik hem de kara geçtiğini ifade etti. İşletmelerin niteliklerinin artmasının çalışanlara da olumlu bir şekilde geri dönüşü olduğunu belirten Yedikardeş, sorunun deneyimsizlikten kaynaklandığını savundu.

Yedikardeş, personel yokluğu sebebiyle emekliliği dolan insanların hala çalıştığına dikkat çekerek, "Emekli maaşları gözden geçirilmeli ve SGK'nın uygulamakta olduğu işsizlik sigortası 6 aydan 2 aya düşürülmelidir. İşsizlik sigortası ülkemizde suistimal ve rehavet yaratıyor." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber