BEÜ'de öğrenci kayıtları 7 Eylül'e kadar devam edecek

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ)'nde 2012-2013 eğitim öğretim yılı yeni öğrenci kayıtları 3 Eylül Pazartesi itibariyle başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 19:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayıtlar, 7 Eylül Cuma akşamı mesai bitimine kadar devam edecek.

Yeni eğitim ve öğretim kayıt döneminde Türkiye'nin dört bir tarafından öğrenciler BEÜ'ye kayıt yaptırıyor. BEÜ'yü kazanan öğrencilerin yeni açılan bölümlere ilgili olması dikkat çekti.

Konuyla ilgili açıklama yapan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, ?Yeni kampüs binamızda, yeni fakülte ve bölümler açarak bu yıla başlıyoruz. Örneğin Doğu Anadolu Bölgesi'nde çok az yerde olan Elektrik Elektronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği Bölümü'ne ek kontenjanla öğrenci alacağız. Böylelikle Mühendislik Mimarlık fakültemizde; Çevre Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği ve Makine Mühendisliği ile bu yıla başlamış olacağız. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü'ne ilk kez ek kontenjanla öğrenci alacağız. Fen Edebiyat Fakültesi'nde olan Matematik, Tarih, Türk Dili bölümlerine öğrenci alacağız. Sağlık Yüksekokulu'nda yeni açılan Beslenme ve Diyetetik ile Sosyal Hizmet bölümlerimizde de iddialıyız.? dedi.

Verilen kontenjan sayısı kadar öğrenci yerleştiğine dikkat çeken Rektör Doğru, bölümlere gelen öğrencilerin puanlarının yüksek olmasının da bunu desteklediğini ifade etti. Prof. Doğru, ?Genel olarak yerleşen sayısına baktığımız zaman doluluk oranları yüzde 7'dir. Ek kontenjanlar ile genel doluluk oranının daha da artacağına inanıyorum. Lisans programlarına yerleşen öğrenciler ve ek kontenjanlarla yaklaşık 700 öğrenci yerleşmiş olacak. Üniversite olarak kurulduğumuz zaman aktif bir fakültemiz olmadığı için bütün fakültelerimizi, gerek akademik gerek fiziki yapı olarak yeni baştan kurduk ve bunlar oluşum bakımından yeni yeni tamamlanan fakülteler. Buralardaki doluluk oranı yüzde 80'in üzerinde. Meslek yüksekokullarına yaklaşık 2 bin öğrenci yerleşti, bunun haricinde ek kontenjandan gelecek öğrencilerle beraber öğrenci sayımız 2 bin 300 olacaktır ve toplamda yerleşen öğrenci sayımızın 3 bine yakın olmasını bekliyoruz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber