CHP'li vekile 'Niye bu terörü bitirmek istemiyorsunuz?' sorusu

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Üsteğmen Sami Çiftçi'nin Afyonkarahisar'daki cenaze törenine katılan CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner'e 'Niye bu terörü bitirmek istemiyorsunuz?' sorusu soruldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 20:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehidin ailesine başsağlığı dilemek isteyen Öner, kendisini tanıtarak başsağlığı dilediği sırada bir şehit yakının tepkisiyle karşılaştı. Vatandaşın, ?Bu evlatlarımız niçin şehit düşüyor? Yunanistan'la mı savaşıyoruz? Bu neden böyle oluyor? Bitirmek istemiyorsunuz.? sözleri karşısında zor anlar yaşayan Öner, vatandaşa bir şeyler anlatmaya çalıştı, ancak başarılı olamadı. Etraftakilerin sakinleştirmeye çalıştığı vatandaş, ?Sizler bunu bitirmek istemiyorsunuz. İsteseniz sizler bunu bitirirsiniz. Bu vatandaş nasıl çocuklarını askere gönderecek?" diye sordu.

Öner de terör belasının kararlılıkla sona erdirilmesi gerektiğini, bunun için sağduyulu hareket edilmesi gerektiğini belirterek, ?Üzgünüz, ancak bu milletin çok vatansever çocukları var. Bunları kendi özgür irademizle değerlendireceğiz. Biz AK Parti'yi çağırdık, ancak olumlu bir netice bulamadık.? diye cevap verdi.

İmaret Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrasında düzenlenen törene Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, milletvekilleri Kemalettin Yılmaz, Halil Ürün, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, askeri erkan, vatandaşlar ve şehidin yakınları katıldı.

Cami avlusunda düzenlenen törende şehit üsteğmenin öz geçmişi okunarak, terör örgütünün hiçbir zaman emellerine ulaşamayacağı mesajı verildi. Törene katılan baba Mehmet Çiftçi gözyaşı dökerek, fenalık geçirdi. Sağlık görevlilerin müdahalesiyle güçlükle ayakta duran Çiftçi, oğlunun namazını sandalye üzerinde kılabildi. Şehit Üsteğmenin 5 yaşındaki kızı Zeynep de annesinin kucağından meraklı bakışlarla olup biteni anlamaya çalıştı.

Ayşe Çiftçi ise eşinin tabutuna sarılarak ?Beni nerelere koydun gittin?? diyerek gözyaşı döktü. Namaz sonrasında vatandaşların omzunda top arabasına konan şehidin naaşı ilerlerken vatandaşlar PKK aleyhine sloganlar attı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber