Gürsel Tekin, tarihi matbaada gazete bastı

Sivas Kongresi'nin 93. yıl dönümü kutlama etkinliklerine katılan Chp Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, 4 Eylül Kongre Binasında bulunan tarihi matbaada gazete bastı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 21:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tbmm Başkanı Cemil Çiçek, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çelenk sunma programının ardından 4 Eylül Kongre Binasına geldi ve ilk kongrenin yapıldığı salondaki canlandırmayı izledi. Chp Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise, önce binanın müze kısmını gezdi. Müzede bulunan ve elle çalışan tarihi matbaayı inceleyen Chp Genel Başkan Yardımcısı Tekin, harfleri elle dizilen ve Osmanlıca yazılmış 1919 tarihli gazeteyi eliyle çevirerek yeniden bastı.

Şimdiki teknolojiyle her şeyin beş dakikada basılabildiğini belirten Tekin, "O günün koşullarında Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları cesaret yüklü insanlardı. O günden bu güne getirmişlerdir. Bu gün ülkeyi yönetenler, geçmiş dönemlerdeki tarihçesini bilseler ona göre davranırlar. Kolay kazanılmadı ama kolay yaşıyoruz" dedi.

Daha sona Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fikret Ünsal, Chp Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'e matbaa ve gazete hakkında bilgi verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber