TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu açıklaması

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (Tobb) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Biz birlik ve beraberliğimizi sağladığımız sürece bizi kimse yenemeyecektir" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 21:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hisarcıklıoğlu, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nda (STSO) düzenlenen "Tobb Etü Üniversitesi 4 Eylül Kampüsü Protokol Töreni ve Vergi Rekortmenleri Ödül Töreninde" yaptığı konuşmada, 4 Eylül Sivas Kongresi'nde alınan kararların herkesin kulağına küpe olması gerektiğini belirtti.

Sivas Kongresi'nde alınan "Milli sınırlar içinde vatan bir bütündür, parçalanamaz" kararını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, "Bu ülkenin birliğini bozmak isteyen herkese bunu hatırlatmak istiyorum" dedi. "Birlikte rahmet ve bereket, ayrılıkta azap vardır" sözünü anımsatan Hisarcıklıoğlu, birlik ve beraberliğin ölümden başka her şeyi yendiğini dile getirdi.

Geçen hafta Gaziantep'te yaptıkları ziyarete değinen Hisarcıklıoğlu, orada çok güzel bir tabloyla karşı karşıya kaldıklarını anlattı. Bütün sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler, her fikir ve zikirden insanların Gaziantep'te bir araya geldiğini söyleyen Hisarcıklıoğlu, "Aslında terör onları ayrıştıracağına bir araya getirdi. Aslında bu bizi tanımayan insanların yapacağı bir iş" dedi.

Türkiye üzerinde oynanan oyunların Osmanlı Devleti zamanında da, geçmişte de olduğunu, bugün ve yarın da var olacağını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Biz birlik ve beraberliğimizi sağladığımız sürece bizi kimse yenemeyecektir. İşte Gaziantep'te de bu ruh ortaya çıkmış, dün İzmir'de aynı ruhla bir bomba patlamasının hemen akabinde binlerce insan kan vermeye koşarken ve onları taşıyan taksi şoförleri eğer taksi parası almıyorlarsa, bu ruh var olduğu sürece bu ülkeyi bölmeye kimsenin gücü yetemeyecektir" diye konuştu.

-"Bankalar devlete bonkör, özel sektöre nankör"-

Geçen yılın ekonomi açısından çok başarılı geçirildiğini hatırlatan ve yapılan yatırımlar ve ihracat rakamları hakkında bilgi veren Hisarcıklıoğlu, ancak bu yıl aynı ivmenin görülmediğini, büyümenin yüzde 8,5'dan yüzde 3,2'ye düştüğünü söyledi.

Bankaların küçük ve orta ölçekli işletmelere verdiği kredilerin düştüğünü dile getiren Hisarcıklıoğlu, ayrıca karşılıksız çekteki hapis cezasının kaldırılmasının sıkıntılara neden olduğunu savundu. Hisarcıklıoğlu, bu sorunlar nedeniyle küçük ve orta ölçekli işletmelerin ticaret ve ekonomide sıkıntı yaşadığını kaydetti.

Bankaların devlete bonkör davranırken özel sektöre nankör davrandığını ileri süren Hisarcıklıoğlu, faiz oranlarının geçen yıl hem devlet hem de özel sektör için aynı olmasına karşın bu yıl 6,5 puan farklı olduğunu söyledi.

-"Rakiplerimizle aynı şartları istiyoruz"-

Türkiye'deki odalar ve borsalar birliklerinin geldiği süreci anlatan Hisarcıklıoğlu, odaların proje yapar hale geldiğini, ayrıca Avrupa'daki meslektaşlarıyla eşleşerek ortak projeler düzenlediklerini bildirdi.

Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezleri (ABİGEM) hakkında da bilgi veren Hisarcıklıoğlu, küçük ve orta ölçekli işletmelerin danışmanlık hizmetleri verilen merkezlerden yararlanmalarını tavsiye etti. Danışmanlık hizmetinin küçümsendiğini dile getiren Hisarcıklıoğlu, bir işletmecinin danışmanlık hizmeti alarak büyüme öyküsünü anlattı.

Türkiye'nin ekonomide geldiği noktayı hatırlatan Hisarcıklıoğlu, Avrupa'da pek çok Türk malının kullanıldığını söyledi. Türkiye'nin 2023'te dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına gireceğine inandığını vurgulayan Hisarcıklıoğlu,

"Bizim kamudan, siyasetten, Meclis'ten bir tek isteğimiz var; rakiplerimizle aynı şartları istiyoruz. Bize bunu sağlayın, 11 senede Türkiye'yi dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasına sokarız" dedi.

Muhabir: Tuba Karahan

Yayıncı: Cemal Coşkun

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber