Kamu-Sen üyelerinden Şırnak'taki hain saldırıya kınama

Çorum'da Türkiye Kamu-Sen üyeleri, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde güvenlik güçlerine yönelik hain saldırıyı kınadı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 22:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hürriyet meydanında toplanan Kamu-Sen'e bağlı sendikaların üyeleri terör örgütü Pkk'ya lanet yağdırırken, sık sık tekbirler getirdi. Basın açıklamasında bir konuşma yapan Kamu-Sen İl Başkanı Mahmut Alpaslan, bugünün sözün bittiği bir gün olduğunu söyledi.

Kafalarını Suriye bataklığına gömen siyasi iktidarın milletin başına açtığı belanın farkında olmadığını savunan Alpaslan, hükümetin ülkenin adım adım kan deryasına dönmesine seyirci kaldığını ileri sürdü.

Bugün yaşanan olaylar terör olayını geçerek Türk milletinin bölünmez bütünlüğüne yönelik bir baş kaldırı ve savaş haline geldiğini dile getiren Alpaslan, "Güneydoğu Anadolu'da seyahat özgürlüğü ortadan kalkmış, can güvenliği kalmamıştır. Eli kanlı katiller ilçe merkezlerimize kadar gelerek devletin tüm resmi kurum ve kuruluşlarına saldırmakta devletin varlığını temsil eden kaymakamı kaçırma hesapları yapmaktadır. Eşkıya gece gündüz yol keserek iktidar partisinin il başkanını, Chp'nin milletvekilini kaçırabilmektedir. Pkk 1990 ve 2010 yılları arasında 154 kişi kaçırırken sadece aralarında kaymakam, polis, asker ve öğretmenlerinde bulunduğu 145 kişi bir yılda kaçırılmıştır. Son 2 ay içerisinde verdiğimiz şehit sayısı 100'ü aşmıştır" dedi.

Terör olaylarının faturasını Türk Silahlı Kuvvetlerinin subaylarına keserek yarısını 'darbeci', yarısını da 'Ergenekoncu' diye hapishanelerine tıkanların onlar olmadığında da terörle baş edemediklerini dile getiren Alpasyan, "Terörle mücadele etmek için daha kaç tane ocağa ateş düşmesi daha kaç tane vatan evladının şehit olması gerekmektedir. Sayın başbakan her gün gözünüzün önünde teröristlerle kucaklaşan devlete meydan okuyan alçaklara ne kadar sessiz kalacaksınız. Şehitlerimiz için 'birkaç Mehmet şehit oldu diye meclisi toplayamayız' diyerek şehitlerimizi küçümseyen ve değersizleştiren millet vekillerinize ne kadar sessiz kalacaksınız. Şehitlerimize 'birkaç Mehmet' diye ifadelendiren bu zihniyete ne zaman tavır koyacaksınız. Sayın Cumhurbaşkanı Habur soytarılarının çadır tiyatrosuna bakıp neşelenirken iyi şeyler oluyor derken bu gün onlarca şehidin bir arada verildiği tabutların sıraya dizildiğini gördüğünüzde ne hissediyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

Bu gün gelinen noktada milletin sabrının taştığını dile getiren Alpasyan, "Eğer siz bu hainlerden hesap sormazsanız, hergün aynı şekilde askerlerimizin şehit olmasına tedbir almazsanız, birgün millet sizden bunun hesabını soracaktır. Türkiye Kamu Sen olarak, şehitlerimizin önemsizleştirilmesine, milli bağımsızlığın rencide edilmesine, milli değerlerimizin önemsenmemesine asla sessiz kalmayacağız. Size tavsiyemiz gelin Suriye'deki mezhep savaşının tarafı olmak yerine, milletimizin akan göz yaşını dindirmeye taraf olunuz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber