Bakan Atalay TRT'ye el attı

Haber Giriş : 31 Ağustos 2005 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TRT'den sorumlu Devlet Bakanı Beşir Atalay, Genel Müdür Şenol Demiröz'ün de ayrılmasıyla sonuçlanan kurumda yaşanan sıkıntılara el koydu. Demiröz'ün hükümetle yaşadığı uyum sorunundan dolayı Demiröz döneminde TRT'ye gitmeyen Bakan Atalay, kuruma ağırlık vermeye başladı. Daha önce bir-iki kere kuruma giden Atalay, Demiröz ayrıldıktan sonra birkaç kez uğrayarak yaşanan sıkıntılar hakkında bilgi ve brifing aldı. Kurum yöneticileriyle sürekli bir araya gelen Atalay, Demiröz dönemiyle ilgili tasarruflar hakkında da bilgi alıyor.

YENİ BAŞKAN EYLÜLDE

Başbakanlık kaynakları, TRT Genel Müdürü Şenol Demiröz'ün görevden ayrılmasının bazı personel alımları ile ilgisi olmadığını ileri sürerek, ?Demiröz dönemiyle ilgili olarak, film alımları gibi bazı mali konulara ilişkin yoğun iddia ve şikayetler vardı. Bununla ilgili soruşturma başlatılmıştı? dedi.

Demiröz'ün ayrılmasıyla birlikte kurmay ekibi de dağıtıldı. Demiröz'ün sağ kolu olarak görülen Cevdet Tellioğlu, tüm yetkileri elinden alınarak pasifize edildi. Demiröz'ün ayrılmasıyla boşalan TRT Genel Müdürlüğü için atama süreci eylülde başlatılacak. RTÜK ilk olarak, boş bulunan TRT Yönetim Kurulu üyeliklerinin doldurulmasını bekliyor. Bu koltuklar dolduktan sonra RTÜK, Genel Müdürlük sürecini resmen başlatacak.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber