Derik'te genç kızlar yeni projelerle meslek sahibi oluyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında kabul edilen ve Derik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yürüteceği 'Genç Kızlar Meslek Sahibi Oluyor' projesinin imza töreni Ankara'da Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 16:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İmza törenine, Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Destek Daire Başkanı Mustafa Özgür Ünal ve Derik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden proje koordinatörleri Cahit Söylemez ile Hayrettin Yazıl katıldı.

Mardin'de, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca kabul edilen tek proje olma özelliği taşıyan proje sayesinde 100 genç kız meslek kurslarına alınarak, kendi işlerini kurmaları için gerekli bilgi ve beceri eğitimlerini alacak. Konu ile ilgili konuşan Derik Kaymakamı Ahmet Demirci, "Genç kızlarımızın hem eğitim almaları hem de meslek sahibi olmaları, ilçemizin ve bölgemizin sosyal gelişimi açısından çok önemli. Bundan sonraki süreçte de ilçemizde fark yaratan projeler uygulamaya devam edeceğiz. Bu vesileyle projede emeği geçen, başta Derik eski Kaymakamı Hüseyin Avcı'ya olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber