Siirt'te tuğla kiremit fabrikası iki aya kadar hizmete giriyor

Siirt'te inşaatı devam eden, yıllık 150 bin adet üretim yapacak tuğla kiremit fabrikası iki aya kadar hizmete giriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 16:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ziyaret beldesindeki fabrikanın sahibi Hamdi Uslanmaz, yurt dışında da tuğla kiremit üretimi alanında tesisleri bulunduğunu belirtti. Uslanmaz, fabrikada 12 çeşit tuğla ve kiremit üretileceğini ve yıllık üretim kapasitesinin 150 bin adet olacağını söyledi.

Yurt dışında Kazakistan'dan sonra Siirt'te üretime başlayacaklarını ifade eden Uslanmaz, ?Fabrikamızın inşaatı hızla ilerliyor. Burada iki aya kadar üretime başlamayı planlıyoruz. Siirt'i, sınıra yakın olması, ucuz iş gücü ve ilde gerçekten yatırımcıya gösterilen ilgi nedeniyle tercih ettik. Fabrikada yapacağımız üretimle bölgenin tamamına ve komşu ülkelere hitap edeceğiz. Fabrika hizmete girdiğinde 12 çeşit üretimimiz olacak. Ayrıca, sipariş üzerine değişik üretimler de yapabileceğiz. Tam kapasite ile üretime başladığımızda 100 kişiye istihdam sağlayacağız.? dedi.

Fabrika inşaatını gezen Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Nedim Kuzu ise il genelinde sanayi tesislerinin artmasının sevindirici olduğunu söyledi. Kuzu, ?Bu tesis, ilimiz için bir kazanım olacak ve saniyeleşme yolunda önemli adımlardan biri olacaktır. Bunu, sanayinin her dalında diğer tesislerin takip etmesini bekliyoruz. Tesisin sahiplerini kutluyorum. Oda olarak kendilerine her türlü manevi desteği verdik. Bundan sonra da vermeye devam edeceğiz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber