Eğitim-Sen'den MEB önünde 4+4+4 protestosu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 16:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkent'te Eğitim-Sen üyeleri, yeni eğitim ve öğretim yılında uygulanacak 4+4+4 eğitim sistemini protesto etti.

Başkentte Eğitim-Sen üyesi bir grup, Kızılay YKM önünde toplanarak, Milli Eğitim Bakanlığı binasına yürüdü. "Dört dörtlük mağduruz", "Bakan istifa", sloganları atan 300 kişilik grup adına Bakanlık binası önünde basın açıklaması yapıldı. Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, demokratik ve meşru mücadeleden vazgeçmeden eylemlerini sürdüreceklerini belirtti. Yıldız, "Sayın Bakan'ın sorunları çözmek adına attığı her adım, daha büyük problemler üretmiştir" dedi.

"Sendikamızı şeytani planlar kurmakla suçluyorlar" diyen Yıldız, "Bizi bu tür eylemler yapmak zorunda bırakan siyasal iktidardır. Yığınla sorunla karşı karşıyayız. Öğretmen atamalarına sınırlama getirdiniz, eş durumu da dahil olmak üzere özlük grubuyla ilgili atamalar bir sorun yumağı halinde karşımızda, bu sorunu mu çözdünüz, biz mi bunları sorun haline getirdik. Aynı zamanda getirdiğiniz yasayla birlikte sınıf öğretmenlerinin yüzde 20'si norm fazlası olacak, belki en önemlisi bu yasadan sonra sınıf öğretmenlerini çok az atayacaksınız ve bu arkadaşlarımızın atamaları daralacak" ifadelerini kullandı.

Daha sonra Yıldız ve bazı üyeler, Milli Eğitim Bakanlığı'na üzerinde "Bakan istifa" yazılı siyah çelenk bırakarak, olaysız şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber