Vali Coş: Anız yakanlara uygulanan ceza miktarı az, caydırıcılık sağlanamıyor

Vali Hüseyin Avni Coş, anız yangınlarıyla mücadelede vatandaşların desteğini istedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 17:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Coş, ?Bu mesele sadece cezayla yürütülecek bir husus değil. Ama caydırıcılığın da sağlanması gerektiği açıktır.? dedi.

Valilikte düzenlenen basın toplantısında, konuyla ilgili soruyu cevaplayan Vali Hüseyin Avni Coş, farklı kurumların anıza ilişkin denetim ve eğitim çalışmaları yaptığına dikkat çekti. Coş, kontrollerde anız yaktığı tespit edilen kişilere uygulanan ceza miktarının düşük kaldığını söyledi. Bu sebeple yeterli caydırıcılığın sağlanamadığına işaret eden Vali Coş, şunları ifade etti:

?Ceza miktarlarının artırılması için bakanlığa bilgi sunduk. Bunun yanında, köylerde afiş ve benzeri bilgilendirme faaliyetleri yapıyoruz. Ancak düz bir arazide olduğumuz için bazen rüzgarla Adana sınırları dışındaki anız yangınlarından da etkileniyoruz. Anız ateşi, kimi zaman orman yangınlarını da tetikliyor. Bütün vatandaşlarımıza ?ateşle oynamayın, doğaya zarar vermeyin, en önemli üretim kaynağımız olan toprağı koruyalım' diyoruz. Bu konuda toplumsal hassasiyetin artırılması noktasında basın ve sivil toplum kuruluşlarının katkısını bekliyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber