Vali Yardımcısı Anlar: Osmaniye her geçen gün hızla gelişiyor

Osmaniye Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Hüseyin Nail Anlar, ilde sanayisinin her geçen gün hızla geliştiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 17:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü 4.Bölge İstişare ve Değerlendirme toplantısı, Osmaniye Valiliği Rahime Hatun Toplantı Salonu'nda yapıldı. Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Hüseyin Nail Anlar başkanlığında yapılan toplantıya Mersin, Adana, Niğde, Nevşehir, Kayseri, Karaman illerinin Bilim Sanayi ve Teknoloji il müdürleri, TSE ve KOSGEB Bakanlık Hukuk Müşavirliği yöneticileri ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Orhan Büyükalaca katıldı.

Toplantının açılışında bir konuşan Osmaniye Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Hüseyin Nail Anlar, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile ilgili kuruluşlar arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi, görüş alışverişinde bulunulması, sorunların tartışılması ve çözüm önerilerinin getirilmesi için yapılan çalışma kapsamında bir araya geldiklerini söyledi.

Toplantıya sanayi ve kültürel anlamda gelişmiş illerden gelen Bilim Sanayi ve Teknoloji il müdürleri ile bakanlık yetkililerinin katıldığını söyleyen Anlar, "Osmaniye gibi gelişmekte olan ve ülkemizin inanıyorum ki ileride sanayi merkezi olmaya namzet bir ilinde bir takım eksik kalan bilgileri değerli misafirlerimizden alacağız. İlimizde sanayi tesisleri demir, çelik, gıda, sanayi, plastik, tekstil imalatı ağırlıklı olduğunu görüyoruz. Sanayi sicil belgesi almış 335 tesiste 11 bin 65 kişi çalışıyor. İlimizde toplam 5 küçük sanayi tesisi bulunmaktadır.'' dedi.

Toplantının konuşmanın ardından karşılıklı bilgi alışverişi ve sorunların tartışılması ile devam etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber