Orient Express İstanbul'da

Paris'ten 31 Ağustosta hareket eden Venice Simplon Orient Express treni İstanbul'a geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 17:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trendeki 90 yolcu Mehter Takmı'nın gösterisiyle karşılandı. Kırmızı halıda yürüyen yolculara Sirkeci Garı'nda Türk lokumu ve şerbet ikram edildi.

Agahta Christie'den Alfred Hitchcock'a kadar birçok yazara konu olan ve 1883 yılından itibaren hizmet veren Venice Simplon Orient Express treni saat 16.00 sıralarında İstanbul'a geldi. 31 Ağustos'ta Paris'ten hareket eden tren, Viyana, Budapeşte, Sinai, Bükreş ve Varna üzerinden Sirkeci Garı'na geldi. Trende bulunan 90 Mehter takımının gösterisi ile karşılandı. Trenden inen yolcular, kırmızı halıda yürüyerek bekleme salonuna gitti. Tamamı yabancı olan yolculara Osmanlı kıyafeti giyen gençler tarafından Türk lokumu ve şerbet ikram edildi. İki gün İstanbul'da kalacak olan tren 7 Eylül'de hareket edecek ve Bükreş, Sinai, Budapeşte ve Viyana üzerinden Venedik'e ulaşacak.

Venice Simplon Orient Express'i 8 yataklı vagon, 2 salon vagon, 1 bar vagonu, 3 restoran vagonu ve 1 servis vagonu olmak üzere toplam 15 vagondan oluşuyor. Tren, 1998'den bu yana her yıl düzenli olarak Sirkeci Garı'nda mola veriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber