Afyonkarahisarlılar kan vermek için hastahanelere akın etti

Afyonkarahisar'ın Kanlıca Mahallesi'nde bulunan askeri mühimmat deposundasmeydana gelen patlama sonrasında halk kan vermek için hastahanelere akın etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2012 01:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Saat 21.15'de Mühimmat Depo Komutanlığı'nda meydana gelen patlama şehir merkezinde yaşayan Afyonkarahisarlılar tarafından deprem olarak algılandı. Evlerinden dışarıya çıkan halk bir süre olayı anlamaya çalıştı. Afyonlular mühimmat deposunun patladığını öğrenince yaralılara kan vermek için hastanelere akın etti.

Patlama sonrasında televizyon kanallarından hastahanelere kan bağışı için Afyonkarahisarlıların çağrıldığını duyup, Kocatepe Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastahanesi'ne gidenlerden Turan Kaya (43) şunları söyledi: "Saat 21:15 sıralarında Kışlacık dağında mühimmat patlaması meydana geldi. Çoğu evlerin camları kırıldı. Zaten ekipler kimseyi yaklaştırmıyor, bizi de evden çıkardılar. Sesi duyduğumuzda deprem oluyor sandık. Evin içerisindeki perdeler aşağıya düştü, camlar kırıldı. Hayatım boyunca böyle bir şey yaşamadım, Allah göstermesin."

Patlamanın şiddetinden evlerinin sarsıldığını ifade eden, Meral Durbay (56) ise çok şiddetli bir gürültü ile patlama duyduğunu, deprem olduğunu sandığını belirterek; "Sanki bir boşluktan rüzgar gelmiş gibi hava boşluğu gibi oldu. Deprem oldu sandık, herkes koşarak kan veremeye geldik. İnşallah can kaybımız yoktur" ifadesini kullandı.

Yolda kalabalığı görüp ne olduğunu merak ederek duran bir araç sürücüsü ise, patlamayı yolda seyir halinde iken duyduğunu, kan vermek için hastahaneye geldiğini, kan verdiği esnada ise içeride çok sayıda yaralının bulunduğunu ifade etti.

Patlama sonrası olay yerine Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser gitti.

Öte yandan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek, hastahanelerde bulunan yaralıları ziyaret ederek yetkililerden de bilgi aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber