Ünite dergileri okullarda yasaklandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2005 18:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ders kitaplarını ücretsiz dağıtan Milli Eğitim Bakanlığı, parayla satılan Ünite Dergileri'ne el koydu. Milli Eğitim Bakanlığı, yayınladığı bir genelgeyle Ünite Dergileri'nin her ne ad altında olursa olsun öğrencilere tavsiye edilmesini ve okullarda satışını yasakladı.

MEB Müsteşarı Necat Birinci imzasını taşıyan genelgede, 2003 eğitim-öğretim yılından itibaren ülke genelinde ilköğretim ders kitaplarının ücretsiz olarak dağıtıldığına işaret edildi. Bu uygulamanın devam edeceği belirtilen genelgede, öğretmenlerin bugüne kadar ders kitaplarına destek olmak üzere çeşitli yardımcı materyallere başvurduğu, en fazla başvurulan materyallerin ise ünite dergileri olduğu kaydedildi. Ancak zamanla ünite dergilerinin ders kitaplarının yerini aldığına vurgu yapılan genelgede, 2004-2005 yılında yayınlanan ilgili bir genelgede sadece o yıla ilişkin Ünite Dergileri'nin kullanılmasına izin verildiği, 2005-2006 eğitim-öğretim yılından itibaren buna müsaade edilmeyeceğinin bildirildiği hatırlatıldı. Bakanlığın, ders kitaplarını yardımcı materyale gerek duymayacak bir şekilde hazırladığı belirtilen genelgede, şu ifadelere yer verildi:

"Bu bağlamda ücretsiz ders kitabı dağıtımı kampanyasının katkı ve etkisini zayıflatacak ve projeyi amacından uzaklaştıracak bir uygulamanın kabul edilmeyeceği açıktır. Buna göre, Ünite Dergileri'nin her ne ad altında olursa olsun öğrencilere tavsiye edilmesine, okullarda satışına izin verilmesine ve eğitim-öğretimde yardımcı materyal olarak kullanılmasına müsaade edilmeyecektir. Tüm yöneticilerimizin bu konuyla ilgili gerekli hassasiyeti göstermelerini, göstermeyenler hakkında ise gereken yasal işlemin yapılmasını rica ederim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber