CHP: Memurlar yoksulluk sınırını aşamadı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2005 19:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, toplu görüşmelerle ilgili olarak memurlar ve emeklilerin sefalete mahkum edildiğini belirterek, "Memurlar yoksulluk sınırını aşamadı" dedi.

Özyürek yazılı açıklamasında, kamu çalışanlarına yapılan zammı değerlendirdi. AK Parti Hükümeti'nin memurları ve emeklileri günlerce rakam oyunlarıyla aldattığını, sonuçta da memurlar ve emeklilerin sefalete mahkum edildiğini savunan Özyürek, memur ve emeklileri hükümetin insafına terk eden bugünkü sistemin bir aldatmacadan ibaret olduğunu söyledi. Başbakanın memurlara büyük lütfu olarak sunulan yeni memur maaşlarının, 1.5 milyar lira olarak belirlenen yoksulluk sınırının çok altında kaldığına işaret eden Özyürek, 40 milyon+40 milyon seyyanen artış ve yüzde 2.5+yüzde 2.5 zamlardan sonra 2006 yılının Temmuz ayında en düşük memur maaşının 643 milyon liraya ulaşacağını ifade etti. Bu maaşın bugün 542 milyon lira olduğu düşünülürse artışın 101 milyon liradan ibaret olduğunu belirten Özyürek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Hükümetin verdiği 40 milyon+40 milyon artış esas maaşa yansımadığı için emeklilerin aylıklarında bu nedenle bir artış olmayacaktır. Emekli maaşlarına sadece yüzde 2.5+yüzde 2.5 zam yansıyacaktır. AK Parti Hükümeti memurları ve emeklileri günlerdir rakam oyunlarıyla aldatmıştır. Sonuçta memurlar ve emekliler sefalete mahkum edilmiştir. CHP memurlara toplu sözleşme ve grev hakkı tanınmasını, memur ve emekli aylıklarının toplu pazarlıkla tespit edilmesini talep etmektedir. Memur ve emeklileri hükümetin insafına terk eden bugünkü sistem aldatmacadan ibarettir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber