TOKİ, Adana'da 5800 konut yapacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2005 20:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana Milletvekili Abdullah Torun, Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Adana'da 4.4 katrilyonluk yatırımla 5 bin 800 konut yapacağını açıkladı.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'ni (ÇGC) ziyaret eden AK Parti Adana Milletvekili Abdullah Torun, evi olmayan gazetecilerin de konut sahibi olabilmesi için bir çalışma başlattığını açıkladı. ÇGC Başkanı Cafer Esendemir de, TOKİ kanalıyla konut sahibi olmak için şu ana kadar kendilerine 130 başvuru yapıldığını ve bunun 200'ü aşabileceğini belirtirken, bu çalışmanın sonuca ulaştırılması için Torun'un desteğini istedi. Milletvekili Torun da, TOKİ Başkan Yardımcısı Ercan Traş'ı telefonla arayarak, ÇGC Başkanı'nın talebini iletti. Telefon görüşmesi sonrası Torun, TOKİ'nin benzer taleplerdeki yoğunluk nedeniyle artık ince eleyip sık dokumaya başladığını belirterek, ÇGC'nin kamu yararına dernek ya da vakıf statüsüne kavuşması halinde talebin en kısa sürede karşılanacağı sözünü verdi.

Torun, Adana'da Seyhan, Yüreğir, Sofulu, Kozan ve Ceyhan'da toplam 5 bin 800 konut yapmayı planladıklarını, Yüreğir'de Polis Okulu arkasında yaptırılan örnek konutların da basın yoluyla vatandaşlara tanıtıldıktan sonra başvuruların kabulüne başlanacağını duyurdu. Torun, ayrıca Adana'da polis evi arkasında yapılan 132 metrekarelik balkonlu konutların 2-3 milyarı peşin 10 yıl vadeyle 50-60 milyar liraya, Sofulu'da yapılacak 85 metrekarelik konutların da 1-2 milyarı peşin 10 yıl vadeli 40 milyara satılacağını açıklarken, "Benim tek derdim fakir fukaranın da ev sahibi olması. Onların umudunu söndürürsem milletvekilliğinden de istifa ederim" dedi.

Torun, bir soru üzerine, "6.5 milyar milletvekili maaşım yetmiyor" diye dert yanan AK Parti Adana Milletvekili Ziyaeddin Yağcı'yı eleştirdi. Torun, "O maaş bize hizmet için veriliyor. Zaten çoğu da harcırahtan oluşuyor. Ben milletvekili maaşımı Adana'ya harcıyorum. Bu ülkede milyonlarca asgari ücretli çalışan varken, 6.5 milyarın yetmediğini söylemek etik değil" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber