Bakan Eroğlu: Sabotaj değil, kaza

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'da dün akşam cephanelikte sayım sırasında meydana gelen patlamanın bir 'sabotaj' olmadığını, 'kaza' olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2012 10:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eroğlu, "Dışarıdan bir sabotaj söz konusu değil, kaza olduğu konusunda mutmainim. Çünkü yapısını biliyorum." dedi.

Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'da Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası önünde patlamayla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Cephaneliğin 'iglo' tipi olduğunu belirten Eroğlu, başka bir cephaneliğe sirayetin mümkün olmadığını açıkladı.

Eroğlu, "El bombalarının bulunduğu cephanelikte bir tasnif yapılırken el bombasının kaza neticesinde patlaması sonucu maalesef böyle büyük bir patlama meydana gelmiş, arkasından da yangın çıkmıştır." dedi.

Patlamanın olduğu kısımda 25 şehit verildiğini kaydeden Eroğlu, isimlerin tespit edildiğini söyledi. Eroğlu, "2'si astsubay, 2'si uzman ve 21'i erbaş olmak üzere maalesef 25 şehidimiz var. Ruhları şad olsun, milletimizin başı sağolsun." şeklinde konuştu.

Patlayıcıların kışla dışında bazı alanlara dağıldığını kaydeden Eroğlu, gerekli tedbirlerin alındığını ifade etti. Eroğlu, "Vatandaşlarımız dikkat etsinler, böyle çoluk çocuk el bombası gördüğü zaman haber verilmesi lazım. Bunlar kontrollü şekilde patlatılacak. Bu patlamalardan Afyonkarahisar'daki vatandaşlarımız tekrar bir patlama var diye endişe etmesinler. Bu yapılan kontrollü patlatmalardır." diye konuştu.

Bir basın mensubunun sorusu üzerine Eroğlu, alanın kontrollü bir alan olduğunu ve patlamanın kesinlikle bir terör saldırısı sonucu gerçekleşmediğini vurguladı. Eroğlu, "Dışarıdan bir sabotaj söz konusu değil, kaza olduğu konusunda mutmainim. Çünkü yapısını biliyorum." açıklamasını yaptı.

Bakan Eroğlu, açıklamalarının ardından Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne giderek yaralıları ziyaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber