Kimlik tespiti DNA testiyle yapılacak

Afyonkarahisar'da patlamanın şiddeti nedeniyle şehitlere kimlik tespiti yapılamadı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2012 10:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Afyonkarahisar'da askeri kışladaki mühimmat deposunda el bombaları tasnif edilirken meydana gelen patlamada 25 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı. Bölgede kalan ve tehlike saçan el bombalarının imhası için ise bomba imha ekipleri bölgeye sevk edildi.

Edinilen bilgilere göre, Afyonkarahisar Ataköy'deki 500. İstihkam Ana Depo Komutanlığı Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda el bombaları tasnif edilirken meydana gelen patlamada 25 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı.

Yaralanan askerler ile vatandaşlar Emrah Ulufer, Kevser Dalkılıç ve Sevilay Türk, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Ulufer, Dalkılıç ve Türk tedavilerinin ardından taburcu edildi. Yaralı askerlerin tedavileri devam ediyor.

DNA TESTİ ANKARA'DA

Patlamanın şiddeti nedeniyle, şehitlere kimlik tespitinin yapılamayacağı ve kimliklerin DNA testinden sonra ortaya çıkacağı kaydedildi. Bu noktada da, Afyon Devlet Hastanesi'nde DNA testi yapılamadığı, askerlerin cenazelerinin bu işlem nedeniyle Ankara GATA'ya götürüleceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber