Erzurum'daki 'zimmet' davasında karar

Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı (EESOB) Rasim Fırat ve 7 yönetim kurulu üyesine "zimmet" suçlamasıyla yargılandıkları davada, 4 yıl 2'şer ay hapis cezası verildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2012 19:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında yaklaşık 4 yıl önce EESOB Başkanı Fırat ve 7 yönetim kurulu üyesi hakkında 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın karar duruşması yapıldı. Duruşmada, tutuksuz yargılanan başkan Fırat, genel sekreter Cüneyt Acır ile Hikmet Karaca da hazır bulundu.

Duruşmada, EESOB Başkanı Rasim Fırat, genel sekreter Cüneyt Acır, yönetim kurulu üyeleri Hanefi Topçuoğlu, Mustafa Kumbasar, Nusret Zengin, Fatih Çiftçi, Zeki Pınar ile Hikmet Karaca, görevi kötüye kullanmak suçundan beraat etti. Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan 8 sanığı, TCK'nın 247'inci maddesi gereğince

"zimmet" suçundan ayrı ayrı 4 yıl 2 ay hapis cezasına mahkum etti.

Tarafların karara itiraz etmesi üzerine dava dosyasının temyiz edileceği, hapis cezalarının kesinleşmesi halinde 8 sanığın ayrıca 2 yıl, 1 ay süreyle hak ve yetkilerinin de alınacağı öğrenildi.

EESOB yönetimi hakkında 2008 yılında "görevi kötüye kullanma ve zimmete para" geçirme iddiasıyla Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan dilekçe üzerine Erzurum'da 3. ve 4. Asliye Ceza Mahkemelerinde 2 ayrı dava açılmış, söz konusu davalar üzerine Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından EESOB'un proje kayıtlarının incelenmesi için Erzurum'a müfettiş gönderilmiş, konuyla alakalı rapor hazırlanmıştı.

Muhabir: Hasan Özkal / Emine Konuk

Yayıncı: Tarkan Demir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber