Görele'de su sorunu ortadan kalkıyor

Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, ilçenin ihtiyacı olan içme suyuna yönelik geliştirdikleri projenin hayata geçmesiyle halkın artık içme suyu sorunu yaşamayacağını söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2012 06:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Melikoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çanakçı Deresi üzerinde mevcut 6 adet içme suyu kuyusuna ilave olarak Evliya Burnu Çamlık mevkisinde 3 adet yeni kuyu açtıklarını, bunların ikisinin faaliyete geçtiğini belirtti.

İlçenin içme suyunun sağlandığı tüm kuyuları rehabilite ederek, daha sağlıklı hale getirdiklerine değinen Melikoğlu, şunları söyledi:

"Sayfiye Mahallesi'nde yıllar önce kesme taştan yapılmış 600 tonluk içme suyu deposunu yıkarak yerine daha sağlıklı ve modern, 2000 tonluk betonarme depo yaparak Görele'ye içme suyu vermeye başladık. İlçemizin ihtiyacı olan içme suyuna yönelik geliştirdiğimiz projenin hayata geçmesiyle halkımız artık içme suyu sorunu yaşamayacaktır. Ayrıca, yeni su depolarının yanı sıra eskiyen ve sağlık konusunda sorunlar oluşturan şehir irsaliye hattı borularını da değiştirdik."

Muhabir: Kamil Yılmaz / Gülizar Şenel

Yayıncı: Orhan Topal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber