Babacan: Vergiyi düşük tutma lüksümüz var

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2012 13:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Babacan, İtalya'da düzenlenen ''38. Yıllık Ambrosetti Forumu''na katılarak Türkiye'yi anlattı.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, finansal sektör için Türkiye'de düşük vergilerle iyi bir iş ortamı bulunduğunu belirterek, ''Birçok gelişmiş ülkede vergiler er ya da geç artacak. Türkiye'de bütçe açığımız ve kamu borcumuz iyi durumda olduğu için biz uzun bir süre daha vergileri düşük tutma lüksüne sahibiz'' dedi.

Babacan, 2008 ve 2009 yıllarında yaşanan krizden önce Türkiye'de bankacılık, sosyal güvenlik, sağlık, kamu mali yönetimi ve kontrolü gibi alanlarda yapıldığını hatırlattı. Türkiye'nin son 10 yılda yapılan bu reformlar sayesinde krizi bu alanlarda daha güçlü karşıladığını söyledi. 2009 yılında kriz sırasında birçok ülkenin büyümeyi artırmak için vergileri azaltarak mali canlandırma programları başlattığını ifade eden Babacan, Türkiye'nin ise diğer ülkelerden farklı davrandığını, mali konsolidasyon programı uyguladıklarını, harcamaları azalttıklarını ve yeni vergiler getirdiklerini belirtti. Babacan, bu tedbirlerin sonucunda Türkiye'nin 2010'da yüzde 9,2, 2011 yılında ise yüzde 8,5 büyüdüğünü hatırlattı.

Türkiye'de gelir dağılımının düzelmekte olduğunu, bankacılık sektörünün artık daha güçlendiğini dile getiren Babacan, ''Bir anlamda krizden önce gücümüz farklıydı, kriz sırasındaki politikalarımız farklıydı ve elde ettiğimiz sonuçlar da Avrupa'da yaşananlardan oldukça farklı oldu'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber