Kılıç: Afetle mücadelede AFAD büyük performans sergiledi

AK Parti Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, temmuz ve ağustos aylarında Samsun'un Canik ve Atakum ilçelerinde yaşanan sel felaketinde en önemli görevi üstlenen Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü(AFAD)'nün krizi profesyonelce yöneterek ?Marifette iltifata tabi' bir performans sergilediğini kaydetti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2012 14:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kılıç, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, parti teşkilatı ve vatandaşların performansın da takdire şayan olduğunun altını çizdi. Kılıç, afete karşı teşkilat içinde insani yardım çalışması gerçekleştireceklerini açıkladı.

Van Depremi ve ardından yaşanan Samsun'daki sel felaketlerinde başarılı bir çalışma süreci gerçekleştiren Samsun AFAD İl Müdürlüğü'ne gelen AK Parti Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş ve Atakum İlçe Başkanı Hüseyin Dereli ile birlikte incelemelerde bulundu. AFAD İl Müdürü Erkan Koparmal ile Arama Kurtarma Birlik Müdürü Yusuf Aysu'dan yaşanan afet sonrası yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Kılıç, kurumun afetle mücadelede yönetim ve uygulamada önemli işlev yerine getirdiğini söyledi.

Sel felaketinde resmi makamların gösterdiği yönetim ve müdahale başarısının arka planda kaldığını dile getiren milletvekili Çağatay Kılıç, "Genel olarak Samsun, seli iyi yönetti. Kamu, sivil toplum örgütleri ve vatandaş üçgeninde iyi bir birliktelik ortaya koyduk. Bazı durumlarda eleştiriler aldık ama bunlar normaldir. Afet sonrası siyasi parti gözetmeksizin herkes üzerine düşeni fazlasıyla yapmıştır. Sayın valimizi, büyükşehir belediye başkanımızı, ilçe belediye başkanlarımızı, AFAD ekibini ve sivil toplum örgütlerimizi ve parti teşkilatımızı tebrik ediyorum." dedi.

"AFAD'IN VERDİĞİ BİLGİYİ REFERANS OLARAK ALDIK"

Selde AFAD'ın çalışmalarından çok etkilendiklerini bildiren Kılıç, "Masaya koyduğumuz zaman şunu görüyoruz ki çalışmalarımız, selde meyvesini verdi. Önceleri soru sorduğumuz resmi kurumların verdikleri cevaplarda soru işaretleri olurdu. Çevremizi arayarak sen ne diyorsun diye sorardık. Ama selde böyle bir şeye ihtiyaç duymadık. AFAD'ın verdiği bilgiyi referans olarak aldık. Hatta bilgilendirmekle de kalmadılar olay yaşanmadan 8 ilçe 95 köye uyarı da yaptılar. Bu da ciddi manada hayat kurtardı. Yardım çağrısı geldikten sonra cevap süreleri, olay yerine intikaller, ortaya konan mücadeleler çok güzeldi. Büyük bir sınavı başarıyla verdik. Profesyonel bir müdahale tarzı ortaya koydular. Marifette iltifata tabi. Kafa yoran dertlenen büyük arkadaşların performansı takdire şayandır." değerlendirmesinde bulundu.

Felaket anında ve sonrasında bir takım sıkıntılar yaşanmasına rağmen arama kurtarma ekiplerinin performansıyla bir çok kişinin hayatının kurtulduğuna da değinen AK Parti Milletvekili Kılıç, "Sıkıntılar olmuş olabilir ama bir de güzellikleri görelim. Arkadaşları motive edelim. Yapılan tüm çalışmalar ve uygulamaların Türkiye'ye örnek olabileceğini düşünüyorum. Samsun'un verdiği yerinde ve güzel mücadeleyi herkes görmeli, bilmeli. Bu konuda daha da ileriye gidebiliriz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber