Hanlar Bölgesi artık her gün açık kalacak

Bursa Tarihi Hanlar Bölgesi, bundan sonra haftanın her günü açık kalacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2012 18:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Valiliği'nin aldığı karar doğrultusunda özellikle pazar günleri kepenklerle kapatılan Hanlar Bölgesi, 1 Nisan-1 Kasım tarihleri arasında 09.00-24.00, 1 Kasım-1 Nisan tarihlerinde ise 09.00-22.00 saatleri arasında haftanın her günü açık kalacak. Uygulama, 15 Eylül 2012 Cumartesi günü itibariyle yürürlüğe girecek. Uygulamaya ilişkin karar; Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Kaymakamlığı, Emniyet Müdürlüğü, Osmangazi Belediyesi, Bursa Tarihi Çarşı Hanlar Bölgesi Birliği, Kapalıçarşı Derneği, Uzunçarşı Derneği ve Bursa Eski Bakırcılar Çarşısı Bakım Onarım Derneği'ne tebliğ edildi.

Uygulamanın devamı için her türlü güvenlik tedbiri Osmangazi Kaymakamlığı ile Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından alınırken, istihdam edilen özel güvenlik personel sayısı ihtiyaca göre artırılacak. Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ndeki aksların her gün açık tutulması için Büyükşehir ve Osmangazi Belediyesi yasal çerçeve içinde gerekli tedbirleri alacak. Yine bölgedeki işyerleri, turizmin yoğun olduğu 1 Nisan-1 Kasım tarihleri arasında her gün 09.00-24.00 saatleri, 1 Kasım-1 Nisan tarihleri arasında ise 09.00-22.00 saatlerinde açık tutulacak. İşyerlerinin açılış-kapanış saatleriyle ilgili mevzuat kapsamına giren gerekli ayarlama ise Osmangazi Belediyesi tarafından yapılacak.

BURSA'NIN İMAJI

Konuyla ilgili açıklama yapan Bursa Valisi Şahabettin Harput, Osmanlı Sultanı Orhan Gazi'nin 1326'da Bursa'nın fethinden hemen sonra kentin ticari hayatının gelişmesi amacıyla temelini attığı Hanlar Bölgesi'nin 685 yıllık bir tarihi miras olduğunu belirtti.

Valisi Şahabettin Harput, şunları söyledi: ?UNESCO Dünya Kültürel Mirası Listesi'ne girmeye aday gösterilen Hanlar Bölgesi, günümüzde de hem kentimizin gelecek projeksiyonu, hem turizm, hem de perakendecilik ve hizmet sektörü açısından önemini her geçen gün artırıyor. Ticari ve tarihi açıdan önemli olan bölgemiz kendisini her gün yeniliyor.?

Bursa'ya gelen yerli ve yabancı turistlerin turistik gezi veya alışveriş için Tarihi Hanlar Bölgesi'ni ziyaret ettiğini anlatan Harput, ?Hafta içi erken saatlerde kapatılıyor, pazar günleri ise tamamen kapalı tutuluyordu. Bu durumdan çarşı ve bölge de olumsuz etkileniyor. En önemlisi ise Tarihi Hanlar, dolayısıyla Bursa'nın imajı da olumsuz yönde etkileniyordu.? dedi.

KAMUSAL ALAN

Kepenklerle kapatılan çarşı giriş ve çıkışlarının aynı zamanda ulaşımı sağlayan cadde ve sokaklar olduğunu anlatan Vali Şahabettin Harput, ?Bu cadde ve sokaklar yayalara açık, araç trafiğine ise kapalı olarak kullanılıyor. Kepenklerle kapatılan akslar, her vatandaşın faydalanabileceği, umuma mahsus kamusal alanlardır. Dolayısıyla çarşı giriş-çıkışlarının kepenklerle kapatılması doğru değildi. Bu yanlışı 15 Eylül 2012'de el birliği ile düzeltmiş, önemli bir sorunu da çözmüş olacağız.? ifadesini kullandı. Vali Harput, kararın uygulanmasında ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile çarşı derneklerinin gereken hassasiyeti göstermesini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber