Halk Pazarında 4+4+4 eylemi

Çanakkale'de, cuma günleri kurulan halk pazarı bu kez bir eyleme sahne oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2012 18:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim İş Sendikası ve Halk Evleri, 4+4+4 eğitim sistemine karşı pazarda basın açıklaması yapın imza kampanyası düzenledi.

Eğitim İş Sendikası ile Halk Evleri, cuma pazarında "Geleceğimizi karartan 4+4+4'ü durdurun" adlı bir imza kampanyası düzenledi. Chp Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın da destek verdiği kampanyada, 66 aylık çocukların okula alınacak olması Bebek arabalarıyla protesto edildi. Üzerlerinde 'Okul Taşıtı', ve 'Öğrenci Servisi' yazan çocuk arabaları dikkat çekti.

Kampanyaya, imza atarak destek veren Milletvekili Serdar Soydan, "4+4+4, oldu bize dert+dert+dert. Gitsinler doktorlara sorsunlar, 5 yaşındaki bir çocuğun elleri henüz kalem tutabiliyor mu? Henüz kendisi tuvaletini yapabiliyor mu? Buna bakmak lazım" dedi.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise, "Umarım çocuklar bu durumdan zedelenmeden konu çözüme kavuşturulur. Ama Çanakkale'de okulların fiziki durumlarının oluşmamış olması yüzünden ciddi sıkıntılar yaşanacak" diye konuştu.

Eğitim İş Sendikası Çanakkale Şube Sekreteri Cengiz Ay, "4+4+4 eğitim sistemi getirilirken meslek okullarının mağduriyeti ön plana çıkarılmıştı. Ama görüyoruz ki mesleki eğitimden anladıkları imam hatiplermiş. Biz hala umutluyuz ve halkımızın desteğini bekliyoruz" diye konuştu.

Toplanacak olan imzalar, Tbmm Başkanlığı'na gönderilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber