Öğrencileri rahatsız edenlere idari para cezası kesilecek

Bartın Valiliği, okulların önünde öğrencileri rahatsız edenlere 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. maddesi gereğince idari para cezası uygulayacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2012 19:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bartın Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte, eğitim ve öğretim süresi içinde okullar çevresinde toplanan şüpheli, sakıncalı şahısların, okul güvenliğini ve öğrencileri rahatsız etmelerinin önlenmesi, okul giriş, çıkışlarında öğrenci yaya trafiğinin düzenlenmesi ve özel otoların okul önlerine park etmesinin önlenmesi, öğrencilerin güvenli bir şekilde okullarına giriş-çıkışlarının sağlanması amacıyla sıkı güvenlik tedbirleri alınacağı bildirildi. Bartın Valiliği'nden yapılan açıklamada, ?Velilerimizin çocuklarını okula huzur içinde göndermeleri için ilimiz

merkezinde bulunan 11 ilkokul, 5 ortaokul ve 12 lise olmak üzere toplam 28 okulda 14 bin civarında öğrencinin okul giriş-çıkışları esnasında Hendekyanı caddesi üzerinde Çaydüzü ilkokuluna geçişi sağlamak, Fatih Sultan Mehmet Caddesi üzerinde Fatih ilkokuluna gelen servis araçlarının giriş çıkışlarını sağlamak, Hendekyanı Caddesi üzerinde Hendekyanı Ortaokuluna ve İnönü İlkokuluna öğrenci geçişlerini sağlamak, çevre yolu üzerinde yeni Valilik binası civarından İMKB Ortaokuluna geçişleri sağlamak, Halatçıyaması İmam Hatip Kavşağı üzerinde İmam Hatip Ortaokulu, Anadolu İmam Hatip Lisesi, Cumhuriyet Anadolu Lisesi ile Güzel Sanatlar ve Spor Lisesine geçişleri sağlamak üzere 5 ayrı noktada trafik görevlisi, genel güvenliği sağlamak üzere 14 yaya personel ve 10 motorize ekip sivil ve resmi olarak görevlendirilmiştir. Ayrıca Okul çevresinde bulunan internet kafe ve oyun salonları kolluk görevlileri tarafından düzenli olarak kontrol edilecektir? denildi.

Yapılan açıklamada Valilik tarafından 7 Eylül 2012 tarihinde verilen kararla okul önlerinde veya

Okula yüz metre yakın çevresinde hal ve hareketleriyle öğrencileri rahatsız edenlerin tespit edilmesi halinde 5326 Sayılı Kabahatler Kanunun 32. maddesi uyarınca İdari para cezası yaptırımı uygulanacağı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber