Gediz MNA Anadolu Lisesi'nde 58 öğrenci üniversiteli oldu

Gediz Mustafa Necib Alayeli (MNA) Anadolu Lisesi, 2011-2012 eğitim ve öğretim yılında 58 öğrencisini üniversiteye yerleştirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2012 19:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gediz MNA Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Hüseyin Pekbilgin, okulun bu yıl Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) giren 78 öğrencisinden 58'inin üniversiteyi kazandığını, LYS yerleştirme sonuçlarına göre yüzde 75'lik bir oranla büyük bir başarıya imza attıklarını söyledi.

1992 yılından bu yana ilçe eğitimine önemli katkıları olan ve üniversiteye sayısız öğrenci yetiştiren MNA Anadolu Lisesi'nin 2011-2012 eğitim ve öğretim yılında da yüzde 75'lik yerleştirme oranıyla öğrenci velilerinin yüzünü güldürmeyi başardığını belirten Gediz MNA Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Hüseyin Pekbilgin, eğitim kalitesini her yıl artıran okulun bu yıl 58 öğrenciyi hatırı sayılır üniversitelere yerleştirebilmenin sevincini yaşadığını dile getirdi.

Okul Aile Birliği Başkanı Hüseyin Pekbilgin, "Okulumuz yakaladığı bu güzel başarısı ile hem bizlerin hem de ilçemizin yüzünü güldürdü. Geçen yıl Anadolu Liseleri arasında Kütahya'da yerleştirme sonuçlarına göre il ikincisi olmuştuk. Bu yıl da bu başarıyı yakalayacağımıza inanıyorum.

15 öğrencimiz Mühendislik Fakültesi, 1 öğrencimiz Mimarlık Fakültesi, 17 öğrencimiz İktisadi ve İdari Bölümler Fakültesi ve 1 öğrencimiz Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölümü, 13 öğrencimiz Hemşirelik Bölümü, 8 öğrencimiz Eğitim Fakültesi ve 3 öğrencimizde İlahiyat Fakültesini kazanmıştır. MNA Anadolu Lisesi olarak Gediz'de yine üniversiteye öğrenci gönderen başarılı ve önemli bir okul olduğumuzu bir kez daha kanıtlamanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Öğrencilerimizin yetişmesinde ve okulumuzun seçkin bir eğitim yuvası haline gelmesinde büyük emeği geçen Rose Maria Carla Alayeli Hanımefendiye, okul yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber