Çiftçiye toprak analizi uyarısı

Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner, çiftçilerin, tarlalarından iyi verim alabilmesi için toprak analizi yaptırması gerektiğini bildirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2012 19:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlçede sonbahar dönemi ekim çalışmalarının önümüzdeki günlerde başlamasını beklediklerini ifade eden Başkan Bütüner, "Toprağa ekilecek bitki, gübre miktarı ve cinsi, hatta gübreleme şekli bile analizler sonucunda ortaya çıkmaktadır. Toprak analizi sayesinde çiftçimiz toprağa hangi gübreyi ne kadar atacağını bilmektedir.? Dedi.

Gereğinden fazla atılan gübrenin toprağa zarar verdiği gibi zaten ekonomik sıkıntı içerisinde yaşam mücadelesi veren çiftçinin cebine de zarar verdiğine vurgu yapan Başkan Bütüner, ?Gübrenin fazlası da eksiği de zararlı. Toprağa eksik atılan gübre bitkinin yeterli beslenmesi ve büyümesini engelleyeceği için birim alandan daha düşük ürün elde edilmesine yol açmaktadır. Bu yüzden bilinçli bir tarım için mutlaka toprak analizi yaptırılması gerekmektedir. Bu günler toprak analizi yaptırmak için şartların en uygun bulunduğu günlerdir."dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber