Okul öncesi ve birinci sınıflar yarın okula 'merhaba' diyor

Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri, yarın okula ilk adımlarını atacak. 10-14 Eylül tarihleri arasındaki uyum programı ile çocukların okul kaygısının giderilmesi, okulu tanıyabilmeleri hedefleniyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Eylül 2012 12:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin, 2012-2013 eğitim-öğretim yılı uyum programı yarın başlıyor. Oryantasyon programı, çocukların okul kaygısının giderilmesini, sosyal ve sportif etkinliklerle öğrenme ortamını tanıması ve sevebilmesini, okul kurallarını öğretmen rehberliğinde öğrenebilmelerini ve okula iyi bir başlangıç yapabilmelerini hedefliyor.

İlkokul birinci sınıflara uygulanacak bir haftalık uyum eğitiminin ardından, 17 Eylül tarihinden itibaren ülke genelinde ilk kez hayata geçirilecek olan 12 haftalık eğitim programı uygulanacak. Böylece, okula başlayan minikleri doğrudan okuma yazma çalışmaları yerine; keyif alacakları oyunlar, boyama-çizme, kesme-yapıştırma gibi etkinlikler, müzikli oyunlar ve şarkılar, kitap okuma saatleri, şiir dinleme gibi etkinlikler karşılayacak. Bu uyum ve hazırlık çalışmaları ile öğrencilerin okula, arkadaşlarına, öğretmenine, öğretim faaliyetlerine uyumunu kolaylaştırmak, okuma-yazma çalışmalarına temel oluşturmak amaçlanıyor. Bakanlık, söz konusu öğretim materyallerinin içeriği uyum programını da kapsadığı için birinci sınıf öğrencileri için ayrıca bir haftalık uyum programı gönderilmediğini duyurdu.

Okul öncesi eğitim grupları için ise örnek uyum programı hazırlandı. Buna göre, ilk gün, okul müdürleri velilere bu uygulamanın amacını ve yararlarını açıklayacak, okul personeli velilere ve çocuklara tanıtılacak. Çocuklar, sınıf kuralları hakkında bilgilendirilecek, basit tanışma oyunları oynanacak ve resimler yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber