Fuhuş çetesinin ilginç şifreleri

Samsun'da, geçen Mayıs ayında yapılan fuhuş operasyonun ardından ortaya çıkan ilginç çete şifreleri şok etti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Eylül 2012 12:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'da, geçen Mayıs ayında yapılan operasyonun ardından, 'insan ticareti yapmak, fuhuş yaptırmak ve yer temin etmek' suçlarından tutuklanan 16 kişi için hazırlanan iddianame tamamlandı. 130 sayfalık iddianamede çete üyelerinin yakalanmamak için telefonda şifreli konuşmaları dikkat çekti.

Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne ait internet adresine fuhuş yapıldığına dair ihbarların gelmesi üzerine polis harekete geçti. Mahkeme kararıyla adı geçen otelleri takibe alıp, çalışanlarını ve sahiplerinin telefonlarını dinlemeye başladı. 3 ay dinlenen çetenin insan ticareti ve zorla fuhuş yaptırdığı tespit edilince, geçen Mayıs ayında 8 otel ile 9 eve eş zamanlı baskın yapıldı. Operasyonda elebaşılığını 57 yaşındaki Mustafa B.'nin yaptığı 29 kişi, çete mensubu olduğu iddiasıyla gözaltına aldı. İfadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 17'si tutuklandı. Yakalanan yabancı uyruklu kadınların ise bazılarının Türkiye'de evlenerek vatandaşlığa geçtiği ortaya çıktı. 13 kadın sınır dışı edildi.

FUHUŞ YAPILAN YERLERDE HER TÜRLÜ ÖNLEMİ ALMIŞLAR

Konuyla ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı, hazırladığı iddianamede çetenin zorla fuhuş yaptırdıkları bazı kadınların kaçmaması ve polise yakalanmamak için her türlü önlemi aldıklarını belirtti. Savcı, otellerde yapılan polis kontrolleri sırasında otel çalışanlarının sistemli bir şekilde birbirlerini haberdar ederek yapılan kontrolleri sonuçsuz çıkarttıklarını, genellikle otellerin çevresine güvenlik kameraları koyduklarını, otele yakın yerlere gözcü koyduklarını, herhangi bir baskında ise diğer otellere haber verilerek fuhuş yaptırılan kadınları taksiler aracılığıyla evlere kaçırdıklarını belirtti. İddianamede 17 yaşındaki iki Türkmenistan uyruklu kadının tutulduğu evden kaçmamaları için bahçeye köpekler konduğunu belirtildi.

KADINLARIN MESLEKLERİ VAR AMA

İddianameye göre fuhuşa sürüklenen yabancı uyruklu kadınların, temizlikçilik ve bakıcılık yapmaları karşılığında kandırılarak ülkemize getirildiğini, ilk başlarda fuhuş yapmak istemediklerini, ancak daha sonra çektikleri ekonomik sıkıntılar yüzünden fuhuş yaptıklarını belirtti. Türkiye'deki insan ticareti mağdurlarının da özelliklerine değinilen iddianamede, kadınların çoğunun ekonomik zorlukların yaşandığı eski Sovyet bloğu ülkelerinden geldiğini, buna rağmen mağdurların bir kısmının iyi bir meslek sahibi olmalarına karşın, normalden çok daha düşük ücretle çalışmaları, onları insan ticaretine iten bir diğer etmen olduğunu, aile içi şiddet ya da yaşadıkları uyumsuzluklar nedeniyle fuhuşa itildiklerini ileri sürdü.

MÜŞTERİNİN ŞİFRESİ 'USTA', FUHUŞUN ŞİFRESİ 'DÜĞÜN'

Güvenlik güçlerine yakalanmamak için her türlü yolu deneyen çete üyelerinin, otellerin yanı sıra yazlık ve bazı apartman dairelerinde de fuhuş yaptırdıkları ortaya çıktı. İddianamede çete üyelerinin güvenlik güçlerine yakalanmamak için her türlü yola başvurmalarının yanı sıra, dinlenmelerine karşı da telefonla şifreli konuşmalar yaptıkları yazıldı. İddianameye göre çete elemanlarının, 'usta' müşteri, 'tadilat' fuhuş yaptırılarak çalıştırılan kadının müşteri ile ilişkiye girmesi, 'bina maliyeti' cinsel ilişki için ödenen para, 'çay' fuhuş yaptırılan kadınla ilişkiye girme, 'çiçek, araba, şoför ve reçel', fuhuş yaptırılan kadınlar, 'sanayi ve dükkan' fuhuş yaptırılan yer, 'misafir' müşteri, 'okul' müşteri potansiyeli, 'imar planı' fuhuş yaptırılan kadının fiziki durumu, 'ağabey' denetime gelen polisler, 'düğün' fuhuş, 'yatak yazmak' tabirinin, otele fuhuş dışında kalmaya gelen normal müşteri anlamında kullanıldığı tespit etti. Savcı ayrıca iddianamede çetenin kadınları 50 ile 100 TL arasında değişen rakamlarla pazarladıkları, alınan paranın yarısını kadınlara verdiklerini belirtti.

İLK CELSEDE 9 TAHLİYE

'İnsan Ticareti, Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma ve Fuhuş' suçlarından 30 yıla kadar hapis cezası istemiyle geçen hafta Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya 16'sı tutuklu toplam 23 sanık ile mağdur kadınlardan 3'ü katıldı. Yabancı uyruklu 3 kadın sanıkların hepsini tanımadıklarını, sadece çeşitli otellerde kaldıklarını ileri sürerek kendilerinin turist olarak kente geldiğini, fuhuş yapmadıklarını söyleyip şikayetçi olmadı. Tutuklu sanıklar ise örgüt olmadıklarını ve fuhuş yaptırmadıklarını ileri sürerek beraatlerini istedi. Mahkeme, 9 sanığın üzerine atılan suç vasfının değişme olasılığını dikkate alarak tahliyesine karar verirken, örgüt elebaşı olduğu ileri sürülen Mustafa B.'nin de aralarında bulunduğu 7 kişinin tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı gelmeyen tanıkların dinlenmesi için erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber