Adana'da 20 bin çocuk yüzme öğrendi

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl 48 havuzda gerçekleşen yüzme kurslarının 4. dönemi perşembe günü tamamlanıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Eylül 2012 13:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu yıl organize edilen 4 dönemde 20 bin çocuğun daha yüzme öğrendiğini söyleyen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, ?Çocuklarımız yüzme öğreniyor, analarımızın yüreği yanmıyor.? dedi. Bu yılki kursların 13 Eylül 2012 Perşembe günü sona ereceğini söyleyen Zihni Aldırmaz, ?Yüzme kurslarımızdan önce Seyhan Baraj Gölü, Seyhan Nehri ve DSİ sulama kanallarına serinlemek amacıyla giren çocuklarımız yüzme bilmedikleri için yaşamlarını tehlikeye atıyorlardı. Her yaz dönemi 100'e yakın çocuğumuz boğularak yaşamını yitiriyordu. Yüzme kurslarımız başladıktan sonra bu sayı yok denecek kadar azaldı. Çünkü yüzme bilen çocuk boğulmaz.? şeklinde konuştu.

Yüzme kurslarında engellileri de unutmadıklarını kaydeden Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, ?Seyhan ve Yüreğir'deki 2 havuzumuzu sadece engelli gençler için ayırdık. Yaz boyunca 2 bin 500 engelli gencimiz bu havuzlarda yüzme eğitimi aldı.? dedi.

48 yüzme havuzuna ilaveten 3 yüzme havuz inşaatının son aşamaya geldiğini kaydeden Zihni Aldırmaz, ?Yıl sonuna kadar yüzme havuzu sayımız 51'e yükselecek. Önümüzdeki yıl bu sayı daha da artacak.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber