Hasankeyf'te 'gezici sinema' keyfi

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Altın Koza Film Festivali kapsamında Anadolu yollarına düşen gezici sineması Hasankeyflilerle buluştu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2012 07:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Altın Koza Anadolu'nun Festivalidir' ve 'Adana'dan Anadolu'ya Türk Sineması Yollarda' sloganları ile yola çıkan Altın Koza gezici sinemasının 53. durağı Batman'ın antik kenti Hasankeyf ilçesi oldu.

Hasankeyf köprübaşında açık havada yapılan sinema gösterimi yoğun ilgi gördü. Ancak etkinlikler kapsamındaki halk oyunları ve konserler iptal edildi. Şemdinli'de 10 askerin şehit edilmesi ve Afyonkarahisar'da cephanelikte meydana gelen patlamada 25 askerin şehit olması sebebiyle müzikli eğlence yerine sadece sinema gösterimi yapıldı.

Gezici sinema aracında görevli olan görüntü teknisyeni Yasin Kocamanoplu, festivalde yer alan bando, Türk halk müziği gibi eğlence programlarına şehitlerden dolayı bir haftalık ara verildiğini söyledi.

Hasankeyf'in girişinde tarihin gölgesinde açık havada yapılan sinema filmine Hasankeyfli çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Sinema gösterisi öncesinde Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın sinema severlere mesajı ekrana verildi. Daha sonra Türk filmi 'Beynelmilel' gösterime sunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber