Ali Bey Deresi ıslah edildi

İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde bulunan Ali Bey Deresi'nin yatağı ıslah edildi. Derenin denizle birleştiği alana ışıklı fıskiyeler ve yayaların geçmesi için üzerine ahşap köprü yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2012 07:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güzelbahçe Belediyesi, sahil düzenlemesi kapsamında bir kilometreyi aşan yeni yürüyüş yolunun geçtiği Ali Bey Deresi'ni ıslah etti. Çevre düzenlemesi yapılarak araç trafiğine kapalı yaklaşık bin 600 metrekarelik yepyeni bir rekreasyon alanı oluşturuldu.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, sahil yolunun İskele ile Yemişçi Durağı arasında kalan bölümüne kilit parke taş döşendiğini belirterek, "Şimdi İskele ile Birinci Liman arasında kalan bölüme yürüyüş yolunu yapıyoruz. Bunu yaparken, Ali Bey Deresi'ni kötü görüntüden kurtarıp ıslah ettik. Sahil şeridinde yaptığımız yaya yolu, derenin üzerinden ahşap köprü ile geçiliyor. Derenin denize yakın bölümüne ise fıskiyeler konuldu. Fıskiyelerin bulunduğu yerler ışıklandırıldı. Ayrıca derenin çevresine palmiyeler diktik, hazır çim döşedik. Vatandaşlarımızın oturup çay içebilmesi, piknik yapabilmesi için oturma bankları ile piknik masaları koyduk. Gündüzleri plaj olarak da kullanılan bölgeyi araç trafiğine kapatarak, yepyeni rekreasyon alanı oluşturduk. Amacımız halkımızın denizden ve sahilden daha fazla yararlanmalarını sağlamak" diye konuştu.

Rekreasyon alanında oturan bazı vatandaşlar, Belediye Başkanı İnce'ye Güzelbahçe'ye böylesine güzel eserler kazandırdığı için teşekkür etti. Bu arada bir vatandaşın, "Başkanım ben Eskişehirliyim. Burası tıpkı bizim Porsuk Çayı gibi olmuş" diye yorum yapması dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber