BOSİAD, çalışanlarını okuldan yetiştirecek

Bursa Organize Sanayi Sanayici ve İş Adamları Derneği (BOSİAD) sanayide ara eleman ihtiyacını karşılamak için okul açacak. Bu okulda okuyacak öğrenciler, atölye eğitimini Bursa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikalarda alacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2012 17:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Şahabettin Harput, BOSİAD'ın konuğu oldu. Hotel Çelik Palas'ta gerçekleştirilen BOSİAD Yönetim, Denetim Kurulu ve Haysiyet Divan Toplantısı'nda OSB Genel Kurul seçiminin 10 Ekim'de yapılma kararı alındı. Toplantının ardından yönetim kurulu üyelerine yemek verildi.

Harput Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Etkeser'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasında BOSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Barutçuoğlu, yönetim kurulu üyelerine derneğin ağustos ayı faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Genel kurul toplantısının 10 Ekim Çarşamba günü yapılması kararı alındı.

Toplantıda, Bursa'da yüzde 60 teknik lise, yüzde 40 normal lise olmasına rağmen eleman sıkıntısı çekildiğine dikkat çekildi. BOSİAD'ın ara eleman ihtiyacına yönelik açmak istediği okul hakkında Vali Harput'a bilgi verildi. Türkiye'ye model olacak okulun içinde teknik atölye bulunmayacak. Bu okulda okuyacak öğrenciler atölye eğitimini Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikalarda alacak. Bire bir eğitim alacak öğrenciler mesleği sıcağı sıcağına öğrenirken, iş tecrübesi de kazanacak.

BOSİAD'ın projesini çok beğendiğini ve faaliyete geçmesi için elinden gelen tüm teknik desteği sağlayacağını ifade eden Vali Şahabettin Harput, ?Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde şimdiye kadar ses getiren bir proje yoktu. Son zamanlarda durgunlaşan Bursa sanayisine bu birlik ve beraberliğin yeni bir heyecan ve soluk getirecek. Siz BOSİAD üyeleri, yaptığınız projeler ile başarınızı perçinliyorsunuz. Bursa OSB'sinde şimdiye kadar özellikle eğitim alanında ses getiren bu tür projeler olmadı. Ama siz başardınız, ben Bakanlığa da bu projenizi bildirdim ve oldukça çok beğenildi. Hatta çok büyük heyecan duydular. Hem Türkiye'de ilk olacak, hem de dünyada model olacak bir proje. Bu proje bir an önce faaliyete geçmeli.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber